Феновете не могат да повярват: Европейското ни показа един от най-шокиращите резултати във футбола


Феновете не могат да повярват: Европейското ни показа един от най-шокиращите резултати във футбола
Снимка: Getty Images

2399 0

Груповата фаза на Европейското първенство по футбол 2024 вече е в историята и със сигурност не липсваше драма. В мачовете в късния следобед Словакия и Румъния завършиха наравно 1:1, докато Белгия и Украйна изиграха нулево равенство, гарантирайки, че за първи път и четирите отбора в една група завършиха с четири точки.

Във вечерните мачове група "F" завърши с Чехия срещу Турция и Грузия срещу Португалия. А грузинците постигнаха един от най-шокиращите резултати в историята на международния футбол. Това всеобщо мнение на фенове обиколи социалните мрежи.

Резултатът и класирането, което никой не очакваше

Още: Турция възкръсна пред Европа, Роналдо слаб, а Белгия е трагична: Уникален финал на групите на Евро 2024!

Звездата на Наполи Хвича Кварацхелия даде изненадващ аванс на Грузия след по-малко от две минути. Микаутадзе удвои преднината на своя отбор в 57-ата минута от дузпа, за да се изкачи на върха при голмайсторите. Едва ли някой е очаквал, че именно от този отбор ще има едноличен лидер при голаджиите.

Грузия - най-ниско класираната страна в турнира - се защитаваше героично, за да разочарова Кристиано Роналдо и компания, като показа и блестящи контраатаки.  Не само това, но и трите точки изпратиха отбора в осминафиналите като един от четирите най-добри играчи на трето място.

Отборът на Уили Саньол сега ще се изправи срещу Испания в осминафиналите в неделя вечер. Имаше няколко изненади и разочарования на Евро 2024, но нито една не се доближаваше до това, което Грузия постигна.

"Грузия беше толкова прекрасна част от това Евро. Те играха с такава енергия и динамизъм, началният им мач в групата срещу Турция беше играта на турнира за мен и това е СПЕЦИАЛНО представяне", гласи само един от коментарите. Като мнозина от потребителите в "Х" се обединяват, че това е приятната изненада на турнира.

Още: Грузинската сензация е факт! Абсолютният дебютант наказа Португалия и е на 1/8-финал на Европейското по футбол 2024 (ВИДЕО)

Кварацхелия мечтае за фланелката на Роналдо след бой по Португалия

Последни 4 мача - задава се пълно "мазало": Край на плодовитата част от Европейското по футбол

Грузия - Португалия по ТВ: Кога и къде да гледаме двубоя от Европейското по футбол 2024?

Фрапантният пропуск, който можеше да обърка сметките в една от групите на Европейското по футбол (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички