Грозният жест на Белингам и псувните на Райс след мача: Ще доведат ли тези сцени до наказание за четвъртфинала? (СНИМКА)


Грозният жест на Белингам и псувните на Райс след мача: Ще доведат ли тези сцени до наказание за четвъртфинала? (СНИМКА)
Снимка: GettyImages

80 0

Във вчерашните осминафинални сблъсъци от Европейското първенство по футбол видяхме как още 2 от фаворитите – Англия и Испания, продължиха напред към следващата фаза от турнира.

При англичаните особено, успехът дойде изключително трудно. Герой за тях се оказа Джуд Белингам, който измъкна своя тим буквално в последните секунди на срещата с виртуозно изпълнение. Така те изравниха Словакия и вкараха мача в продължения, а капитанът на „Трите лъва“ се разписа и класира Англия на четвъртиналите на Евро 2024. В тази фаза те ще срещнат силния състав на Швейцария, който от своя страна победи категорично шампиона на Евро 2020 Италия.

Англия

За предстоящия сблъсък обаче останаха съмнения дали няма да има наказани английски състезатели, след като вчерашния мач завърши с грозни сцени между техния състав и Словакия.

Какво стана непосредствено след съдийския сигнал

Деклан Райс

В кадрите, заснети веднага след края на мача се вижда, че Деклан Райс влиза в пререкание с наставника на Словакия Франческо Калцона. Не се чува аудио от думите на халфа към съперниковия селекционер, но ако разчетем по устните му ясно се разбира, че думите, отправени от звездата на Арсенал, не са възможно най-лицеприятните. Смята се, че го е нарекъл "женски полов орган" и "плешивец".

Жестът на Белингам

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

Джуд Белингам

Също така, след своя гол Джуд Белингам направи груб жест, който мнозина сметнаха, че е отправен към скамейката на словаците. Играчът на Реал обаче сподели, че този жест е бил насочен шеговито към неговите приятели, намиращи се на трибуните, а не към Словакия. Той добави, че изпитва единствено и само респект към опонента и тяхната игра по време на сблъсъка.

Ще има ли наказания за Райс и Белингам

Още: ВИДЕО: Грозно! Ас на Англия нарече треньор "плешива *женски полов орган*" на Европейското по футбол и му каза: Млъквай

След като тези инциденти, включващи поведението на двамата английски национали, се разпространиха из социалните мрежи, много англичани се притесниха да не би от УЕФА да ги накажат за следващия сблъсък с Швейцария. Според една от големите медии в Англия – „Дейли Мейл“, това няма да стане. Според нея от Централата не планират да накажат Райс и Белингам, дори и да ги глобят парично е малко вероятно.

По-късно обаче се появи информация, че УЕФА все пак смята да разгледа поведението и жеста на звездата на Реал Мадрид.  В пресконференцията си пък наставникът на Словакия Франческо Калцона разкри, че Деклан Райс му се е извинил впоследствие за отправените обиди.

Англия и Испания с паметни обрати на 1/8-финалите, които подготвиха феновете за най-същественото на Европейското по футбол 2024

Джуд Белингам оцени високо играта на Англия, но страната била на "30 секунди от отпадане" от Европейското по футбол 2024

ВИДЕО: Словакия се виждаше на 1/4-финал, но лидерите пратиха инфарктно безлична Англия там

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички