Херо посочи при кое условие България ще има резултати като Словения и Румъния на европейско


Херо посочи при кое условие България ще има резултати като Словения и Румъния на европейско
Снимка: Yasen Georgiev / LAP.bg

2356 0

Българският треньор Димитър Димитров-Херо посочи своите фаворити, очаквана изненада и разочарование на Европейското първенство по футбол.

Бившият треньор на Левски, Черноморец и други заяви, че и България би могла да има резултати като съперниците си в контролите - Румъния и Словения, ако националите ни имат повече самочувствие на терена.

Още: ВИДЕО: Петер Шмайхел взе интервю от сина си Каспер след мача Англия - Дания

Фаворитите на Херо на Евро 2024

"Англия и Франция разполагат с много качество, но трябва да бъде прибавена и Германия като домакин", и не само. В този отбор има млади и изключително качествени футболисти като Флориан Вирц и Джамал Мусиала. Това се отнася особено за Мусиала, който е много, много силен и още ще расте в развитието си", коментира Димитров за "БТА".

Отборът-изненада в Германия

Като изненада на турнира Херо вижда отбора на Дания. Според него в състава им присъства доста сериозен потенциал с футболисти, които играят на най-високо ниво – във Висшата лига, в Бундеслигата, в Серия А. И те тепърва ще разкриват този потенциал.

Още: Испания не може да разчита на Родри за двубоя с Албания на Европейското

Голямото разочарование на турнира

Категорично разочарованието до момента на Евро 2024 за специалиста е Шотландия. Димитров е очаквал много повече най-вече на базата на квалификациите и по-специално на двете срещи с Испания.

Относно Румъния и Словения, с които България игра контроли наскоро и записа равенства, той коментира: "Видяхте на какво ниво тези два отбора играха с нас, а сега показват съвсем друго в първенството. Но тук мотивацията и настройката е съвсем различна. Все пак смятам, че българският национален отбор не е много далече от тези отбори. И България също може да има подобни резултати, ако футболистите ни излизат на терена с повече самочувствие". По-рано капитанът на Словения - Ян Облак, даде добра оценка на България. 

Димитър Димитров - Херо нарече Левски "отбора на сърцето си", но и именно заради "сините" прави голямата си грешка в кариерата

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички