Испания - Франция по ТВ: Къде да гледаме първия полуфинал от Европейското по футбол?


Испания - Франция по ТВ: Къде да гледаме първия полуфинал от Европейското по футбол?
Снимка: Колаж: Sportlive.bg

10843 0

Големите сблъсъци между фаворитите на Европейското първенство по футбол продължават. Днес (9 юли) ще се изигра първият полуфинал, който ще определи и първият финалист за надпреварата. И то между два отбора, които още от началото са сочени с най-големи шансове за триумф - Испания и Франция.

Коя телевизия ще излъчва сблъсъка Испания - Франция от Евро 2024?

И двата отбора имаха драматични 1/4-финали, като хвърлиха доста сили, за да стигнат до тази фаза. Испания го стори след продължения, а Франция след дузпи. Титаничният сблъсък, който ще се играе в Мюнхен, ще може да го гледате пряко в ефира на Nova и Diema sport 3. Него, както и всичко интересно около Евро 2024 може да следите НА ЖИВО в Sportlive.bg.

Испания надделя в много труден срещу Германия, като късен гол във второто продължение на Мерино им осигури полуфинал. Франция пък отстрани Португалия след 0:0 и 5 точну изпълнения на дузпите.

Испания се мъчи срещу Франция

Франция спечели последната си среща във финала на Лигата на нациите през 2021 г. и нокаутира Испания на Световното първенство през 2006 г. и Евро 2000. освен това победиха "Ла Роха" на финала на Евро 1984 г., докато единствената голяма победа на Испания над Франция в турнира дойде на Евро 2012.

Селекционерът Луис де ла Фуенте обаче няма да може да разчита на 1/2-финалите на Льо Норманд и Мората заради жълти картони, докато Карвахал беше изгонен, а Педри получи неприятна контузия и според мнозина първенството за него приключи преждевременно. Добрата новина пък за Дидие Дешан, че неговият любимец Адриан Рабио се връща от наказание.

Припомняме, че Франция все още няма гол от открита игра на Евро 2024 - два автогола и 1 дузпа - за първи път в историята им Испания пък показа, че е доста солидна в атака с 11 вкарани гола. Отборът на Ла Фуенте е първият, който успява да отстрани домакина на голям международен турнир - Германия.

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички