Жозе Моуриньо с откровено признание след финала от Европейското: Обвини себе си, че е сбъркал с отношението си към Дани Карвахал


Жозе Моуриньо с откровено признание след финала от Европейското: Обвини себе си, че е сбъркал с отношението си към Дани Карвахал
Снимка: GettyImages

10708 0

След отминалия вчера финал от Европейското първенство по футбол, поздравленията към селекцията на Луис де ла Фуенте заслужено не стихват. Един от тези, които намериха време да похвалят испанците за достигнатия триумф, беше не кого да е, а самият Жозе Моуриньо.

Жозе Моуриньо

В своя профил в социалната платформа „X” португалецът намери време да се обърне както към испанския селекционер, така и към няколко играчи, които са играли под негово ръководство в Реал Мадрид – Алваро Мората и Начо Фернандес. Той също така написа за разочароването си от това, че не е открил навреме с какъв голям потенциал разполага и Дани Карвахал.

Съобщението на Моуриньо към победителите

„Капитанът на спечелилите Шампионска лига - Начо Фернандес, и капитанът на спечелилите Евро 2024 - Алваро Мората. Отправям най-искрените си поздравления към тях и към треньора, който им даде шанс да направят своите дебюти, когато те бяха още едни деца от академията.

Това е и същият мениджър, който не успя да разбере, че Дани Карвахал е също един от бъдещите страхотни футболисти. Големи похвали и към стореното от господин Де ла Фуенте. Най-добрият тим спечели“, отбеляза Специалния, като той не забрави да спомене и за разочарованието си от това, че при неговия престой на „Сантиаго Бернабеу“ не даде шанс за изява на Дани Карвахал.

Още: На Европейското по футбол: Ламин Ямал подобри над 10 рекорда

Началото за тримата играчи при Жозе

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

Както и самият специалист изтъква в гореспоменатия туит, той се оказва ключова фигура за това Начо и Алваро Мората да станат постепенно част от първия тим в Реал Мадрид.

Дани Карвахал, Начо, Алваро Мората

Испанският защитник записва своя дебют на 23 април 2011 година в мач от Ла Лига. Под ръководството на Моуриньо той играе в общо 16 мача, а престоят на футболиста в Реал завърши със спечелването на Шампионска лига преди около месец, като бранителят излезе и с капитанската лента в решаващия мач.

Алваро Мората пък прави дебют на 12 декември 2010 година срещу Реал Сарагоса, а в първите сезони при Жозе той почти не получава възможности за изява за първия тим. Това се променя през последната кампания на португалеца – 2012-2013, когато нападателят се утвърждава и записва 12 мача в Ла Лига. Въпреки че той има два престоя в кариерата си на „Сантиаго Бернабеу“, неговите най-успешни години си остават с екипите на Ювентус и Атлетико Мадрид.

Още: Рой Кийн с брутално честна оценка за Англия след съкрушителния финал на Европейското по футбол

Жозе Моуриньо не дава шанс за изява обаче на понастоящем един от най-качествените десни бекове в световен мащаб – Дани Карвахал. Защитникът е продаден под ръководството на наставника на Байер Леверкузен, където за първи път показва с какъв потенциал разполага. Веднага след уволнението на Моуриньо, от Реал веднага си връщат Карвахал, а последното десетилетие е ясен показател, че Специалния е допуснал грешка в преценката си за 32-годишния състезател.

Прецедент от УЕФА на Европейското по футбол: Цели шестима играчи поделиха ценен приз

Гарет Саутгейт намери куража да отговори на най-тежкия въпрос след края на Европейското по футбол

Джуд Белингам не издържа и изля целия си гняв след краха на финала на Европейското (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички