Мистерия по италиански, 1 странна повиквателна и големите липси: Защо Ботуша бе изритан от Европейското по футбол?


Мистерия по италиански, 1 странна повиквателна и големите липси: Защо Ботуша бе изритан от Европейското по футбол?
Снимка: GettyImages

726 0

Ранното отпадане на Италия на тазгодишното Европейско първенство по футбол е едно от големите изненади засега в турнира. Резултатът, а и самото представяне на италианците в осминафиналния двубой срещу Швейцария бяха разочароващи.

Италия

Слабата им игра обаче не беше напълно неочаквана, след като те показаха колебания още в групата си. И в трите мача преди елиминационната фаза се усети, че нещо в отбора на Лучано Спалети куца. Италианските фенове имаха надежди, че доказаният спец ще извърши необходимите корекции в тима си и в осминафинала отборът ще покаже истинските си възможности. Тези очаквания обаче не бяха оправдани и Италия в почти нито един момент от срещата не оказа реална съпротива на швейцарците.

Дискусиите за това какви бяха най-големите фактори за слабото представяне, особено на Апенините, не стихват. Може би най-тиражираният вестник в Италия – „Република“, излезе със собствен материал, който открехва завесите от кухнята на националния отбор и разкрива повече за основните причини, които доведоха до вялата продукция на шампиона от Евро 2020.

Разривът в отношенията между Спалети и играчите

Авторитетният вестник твърди, че отношенията между селекционерът и неговите футболисти са били обтегнати. Самите състезатели не са били съгласни с тактическите разбирания на бившия треньор на Наполи.

Лучано Спалети

Още: Жозе Моуриньо се оказа прав и предрече срива на Италия на Европейското първенство по футбол

Играчите са очаквали тренировките да са повече насочени към изграждане на интензитет в тяхното представяне, но Спалети е бил на друго мнение. Отделно неговите тактически разбирания са се оказали на моменти неясни за футболистите. Те са очаквали техният наставник да залага на по-опростена тактическа постройка поради малкото време за усвояване на указанията. Вместо това неговите виждания са описани като изключително сложни и изчерпателни.

Липсата на разбирателство между футболистите

Отношенията в самата съблекалня се оказва не са били на добро ниво. Преди последния мач от груповата фаза на Евро 2024 срещу Хърватия е имало състезатели, които са останали в недоумение от големия брой промени в стартовия състав. Също така се твърди, че някои от повиканите на турнира са били несъгласни с решението Николо Фаджоли да бъде взет.

Николо Фаджоли

Неговата роля в това и Сандро Тонали да навлезе много серизоно в света на залозите е било причина те да изпитват недоволство от повиквателната му.

Липсата на изявени лидери в тима е още един голям фактор, който изглежда е повлиял за слабото представяне в турнира. В последните години се оттеглиха хора като Леонардо Бонучи и Джорджо Киелини и тяхното отсъствие ясно се усеща в съблекалнята на „Скуадра адзура“.

Още: Лучано Спалети остава начело на Италия след краха, раздяла била "немислима"

Лучано Спалети обяви за големи промени в състава

След краха на Европейското се появиха въпросителни относно това дали Спалети ще запази поста си. Шефът на Италианската футболна федерация Габриеле Гравина побърза да разсее всякакви спекулации и потвърди за оставането на настоящия треньор поне до Световното първенство през 2026 година.

Лучано Спалети

За предстоящите мачове на Италия, които ще се състоят през септември в Лигата на нациите, Спалети потвърди за готвени промени в своя отбор. Той съобщи пред медиите, че неговото желание е да извика по-млади играчи, които да разполагат и с нужната физика.

Още: Треньорът на Швейцария Мурат Якин: Знаехме, че ще прегазим Италия

"Национално бедствие от срамна Италия": Спалети грабнал трофея за най-голямо разочарование от ръцете на Англия на Европейското по футбол

Карло Анчелоти направи плашещо точна прогноза за Италия преди Европейското по футбол

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички