Лучано Спалети остава начело на Италия след краха, раздяла била "немислима"


Лучано Спалети остава начело на Италия след краха, раздяла била "немислима"
Снимка: Getty Images

209 0

Президентът на Италианската футболна федерация Габриеле Гравина потвърди, че имат доверие в Лучано Спалети. Селекционерът запазва поста си и няма да напусне въпреки краха на Италия на Европейското по футбол и отпадането на 1/8-финалите.

И Спалети, и Гравина дадоха пресконференция, на която обясниха плановете си. Футболният президент, който също е изправен пред несигурно бъдеще с изборите, насрочени за март 2025 г., потвърди, че е имало дълги дискусии със Спалети след загубата от Швейцария в събота. Той обаче заяви, че би било "немислимо" да освободи Спалети по-малко от година след назначаването му.

Гравина се доверява на Спалети

Още: Проклятие ли е? Последните 3 европейски шампиони отпадат в 1/8-финалите на следващото европейско

"Няма какво да крием, но трябва да продължим да поемаме отговорност. Вчера имаше дълъг разговор с треньора и мисля, че е немислимо да решим проблемите, като изоставим многогодишен проект след осем до девет месеца", каза Гравина пред медиите в началото на пресконференцията си в Германия в неделя.

"В центъра на нашия проект е треньор, който е тук от девет до 10 месеца, който не винаги е разполагал с всички играчи. Нашето доверие трябва да работи, тъй като вече има ново предизвикателство след 60 дни". Италия следва да играе срещу Франция в Лигата на нациите на 6 септември.

"Разликата между треньор и мениджър на националния отбор са опциите. Бих могъл да кажа нещо на играч, за да получа реакция един ден, след което можех да му направя комплимент и след това да го оставя да играе. Тук не можете да направите това, нямате същата възможност да "играете" психологически с играчите. Тези дни също трябва да слагам костюм и много ми стои. Има различия и аз съм нетърпелив да продължа по пътя, който винаги ме изправя пред нови предизвикателства", пък заяви Спалети.

Още: "Национално бедствие от срамна Италия": Спалети грабнал трофея за най-голямо разочарование от ръцете на Англия на Европейското по футбол

Спалети се оправда с недостатъчно време за работа след провала на Италия

Лучано Спалети за превъзходството на Испания: Срещу тях е двойно по-трудно

Де Лаурентис си призна: Не е трябвало да приема оставката на Лучано Спалети

Суперкомпютър прогнозира: Трима, покорили Шампионска лига, ще се борят за мястото на Клоп

Лучано Спалети: Италия може да бъде щастлива, не трябва да сме придирчиви

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички