Най-бруталните 1/4-финали на Европейското по футбол: Франция - Португалия, Англия - Италия, Германия - Испания


Най-бруталните 1/4-финали на Европейското по футбол: Франция - Португалия, Англия - Италия, Германия - Испания
Снимка: колаж: SportLive.bg; снимки: Getty Images

3217 0

Предвид и регламентът на Европейското първенство по футбол 2024, който позволява на четири от шестте страни, завършили на трето място в групите, също да продължат напред, едва ли е изненада, че нямаше големи сензационни отпадания.

Единственият по-голям тим, който не се класира за елиминациите, бе играещата на полуфинал в последните две издания на световни първенства Хърватия. "Шахматистите" бяха на секунди от успех срещу Италия, който щеше да ги класира напред, но в крайна сметка паднаха като жертва на "групата на смъртта", от която излязоха само "Скуадра адзура" и Испания.

Задават ли се най-интересните 1/4-финали на Европейското първенство по футбол?

Още: Титуляр на Реал Мадрид е най-слабият на Европейското по футбол измежду 475 играчи

На осминафиналите се оформиха някои много интригуващи двойки като Германия - Дания, Франция - Белгия и Швейцария - Италия. Но това, което потенциално може да ни донесе четвъртфиналната фаза, е просто брутално.

Хипотетично три от четирите мача на тази фаза могат да са изключително зрелищни - каквито рядко се виждат. Ето и двойките, които могат да се оформят, но с уговорката, че почти никога не се случва така, че всички фаворити на осминафиналите на голям форум да продължат напред и винаги има изненади.

Испания срещу Германия на Евро 2024?

Германия - Испания на Евро 2024?

Още първият четвъртфинал може да противопостави двата отбора, които според мнозина се представиха най-силно в груповата фаза - Испания и Германия (като при Бундестима все пак го имаше разколебаването в последния мач). За целта трябва иберийците да се справят с Грузия, а домакините - с Дания.

Още: Суперкомпютър посочи кой ще спечели Европейското - не изглежда топ фаворит

Португалия срещу Франция на Евро 2024?

Франция - Португалия на Европейското

Втората четвъртфинална двойка пък може да пресъздаде финала от Европейското по футбол през 2016 година - когато Португалия шокира Франция в продълженията. За целта обаче "мореплавателите" трябва да отстранят Словения, а "петлите" трябва да се справят с Белгия в може би най-интригуващият осминафинал.

Англия срещу Италия на Евро 2024?

Италия - Англия на Европейското

Може да бъде пресъздаден и друг финал - този от последната надпревара на Стария континент, когато Италия победи Англия драматично с дузпи насред "Уембли". Сериозно разклатената "Суадра адзура" обаче ще трябва да се справи с коварната Швейцария, а "трите лъва" ще трябва да преодолят Словакия преди това.

Вижте и пълната ТВ програма за 1/8-финалите на Европейското първенство по футбол - кога и къде да гледаме всеки мач от Евро 2024?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички