Титуляр на Реал Мадрид е най-слабият на Европейското по футбол измежду 475 играчи


Титуляр на Реал Мадрид е най-слабият на Европейското по футбол измежду 475 играчи
Снимка: Getty Images

8430 0

Статистическият сайт whoscored.com публикува класация за най-добрите и най-слабите играчи дотук на Европейското първенство по футбол. Най-слабият дотук е вратарят на Украйна - Андрий Лунин.

Футболистът на Реал Мадрид получи оценка 3,8. Той е на дъното сред 475 футболисти, излизали на терена в поне един от досегашните 3 мача от групите. Лунин взе участие само в 1 мач - загубата с 0:3 от Румъния на старта.

Припомняме, че стражът бе титуляр в най-важните мачове за "кралския клуб" през кампанията (освен финала в Шампионска лига) заради контузията на Тибо Куртоа. Лунин се пребори с Кепа Арисабалага за титулярното място и се представи впечатляващо за Реал, като според мнозина именно той трябваше да стартира и във финала срещу Дортмунд, въпреки че имаше и лека травма.

Лунин записа 1 мач в Германия, но катастрофален

Иначе с най-висока оценка е испанският национал Фабиан Руис. Той получава 8,39.

Най-лошият отбор пък е този на Шотландия, чието представяне е оценено с 6,24 точки. Най-добре представилият се тим досега е Испания с 6,97.

На второ място е Германия (6,89), на трето Франция - 6,73, а в топ 4 влиза и Грузия с 6,66. А ето кой футболист е по-известен от Роналдо и Мбапе на Европейското. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички