"Не мислят за нас, вратарите": Дъжд от голове на Европейското по футбол? УЕФА умишлено прави зрелище


"Не мислят за нас, вратарите": Дъжд от голове на Европейското по футбол? УЕФА умишлено прави зрелище
Снимка: GettyImages

733 0

Европейското първенство по футбол 2024 радва привържениците с куп попадения, които бележат неизменно почти всеки мач до момента. Оказва се обаче, че има конкретна причина за това (освен разбира се качествата на футболистите).

Това посочва и анализ на престижното британско издание The Athletic. Според него най-вече попаденията отдалеч се дължат до сериозна степен и на официалната топка, с която се играят мачовете на Евро 2024. Разбира се, това няма как да мине без одобрението на УЕФА.

Хари Кейн и Каспер Шмайхел признаха: Топката на Евро 2024 сред причините за многото голове

Хари Кейн на Евро 2024

Вече има и реакции от звездни футболисти по темата. Своите мнения изказаха нападателят на Англия Хари Кейн и стражът на Дания Каспер Шмайхел. Капитаните на своите страни се обединиха около мнението, че топката затруднява вратарите, но облагодетелства атакуващите играчи.

"Всичко около тези турнири не се прави с особена мисъл за вратарите. Това е удоволствие за нападателите. Могат да стрелят отдалеч. Тази топка със сигурност не помага за това вратарите да улавят топката по-лесно" - заяви Шмайхел.

"Топката е бърза. Според мен лично тя е по-добра за нападателите, за голмайсторите, отколкото за вратарите. Така че няма да се оплаквам от нея" - призна пък Хари Кейн. Двамата са титуляри за своите отбори в един от най-зрелищните мачове от групите. Можете да следите Дания срещу Англия от Евро 2024 НА ЖИВО в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички