Неуспелите 11: Най-големите европейски звезди в историята, които не успяха да достигнат до триумф на Европейски първенства


Неуспелите 11: Най-големите европейски звезди в историята, които не успяха да достигнат до триумф на Европейски първенства
Снимка: GettyImages

921 0

В международния футболен календар Европейското първенство по футбол е сред най-престижните турнири, особено за футболистите на Стария континент. В него на всеки 4 години сме свидетели едни срещу други да излизат най-добрите играчи от Европа в спор за призовите отличия.

Евро 2024

Победителят обаче, както във всяко състезание, е един и така през годините са останали много футболни звезди, които по една или друга причина не са успяли да стигнат до първото място. В долната класация са посочени едни от най-добрите футболисти, които са останали без триумф от Европейските първенства.

Звездите, неуспели да спечелят Европейско

В популярната спортна медия "GiveMeSport" са подготвили статия за най-добрите стартови 11, които са останали без триумф от турнира на Стария континент.

Още: Кристиано Роналдо попадна в категория "издънки" на Европейското по футбол - ужасяваща статистика

В отбора са включени: Мануел Нойер, Паоло Малдини, Рио Фердинанд, Ашли Коул, Филип Лам, Франк Лампард, Стивън Джерард, Кевин де Бройне, Килиан Мбапе, Еузебио и Гарет Бейл.

Кои от тях са стигали до финала

От тази плеяда страхотни футболисти единствено защитниците Паоло Малдини и Филип Лам са достигали до финалния сблъсък от турнира.

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

Паоло Малдини

Италианският бранител го прави на Евро 2000, но тогава той и неговата родина падат с 2:1 от Франция. Германският десен бек пък е на косъм от триумфа през 2008 година. За негово съжаление обаче набиращите скорост тогава испанци надделяват с 1:0 след гол на Фернандо Торес.

Златната Генерация на Англия

Още: Още преди Европейското: Звездите на Англия били шокирани от решение на Гарет Саутгейт

Цели четирима са англичаните, които попадат в тази класация – Рио Фердинанд, Ашли Коул, Стивън Джерард и Франк Лампард.

Англия

Всеки знае за това поколение на „трите лъва“, което включваше и още на брой неповторими футболисти, но дали заради голямото напрежение, слабите треньори или лошия колектив в състава, те не успяха да стигнат до нещо значимо с екипа на страната си.

Останалите звезди

Не бива да забравяме и една от легендите на футбола – Еузебио, който беше сред една от звездите в този спорт през 20 век, но той не успя да играе с Португалия на нито едно Европейско.

Еузебио

Атакуващият играч има само едно изиграно голямо първенство и то е на Световното през 1966 година. Там той приключва участието си като носител на „Златната обувка“ и със сигурност е жалко, че не се е докоснал поне до едно Европейско.

Гарет Бейл също е сред хората, които не стигнаха до първото място, но сякаш той и неговите съотборници в Уелс направиха всичко възможно да направят горди своите сънародници. Припомняме, че той и неговата нация достигнаха до полуфиналите на Евро 2016, което само по себе си е страхотно постижение за тази страна.

Още: Жозе Моуриньо с откровено признание след финала от Европейското: Обвини себе си, че е сбъркал с отношението си към Дани Карвахал

Мануел Нойер, Кевин де Бройне и Килиан Мбапе са сред активните футболисти в тази класация и за тях може да не е все още прекалено късно да се окичат с подобен успех. Най-голям изглежда шанса това да стане при френският капитан, който е по-млад от Нойер и Де Бройне и играе за страна, която винаги се бори за първото място.

На Европейското по футбол: Ламин Ямал подобри над 10 рекорда

Рой Кийн с брутално честна оценка за Англия след съкрушителния финал на Европейското по футбол

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички