Нидерландия - Англия по ТВ: Къде да гледаме полуфинала от Европейското първенство по футбол?


Нидерландия - Англия по ТВ: Къде да гледаме полуфинала от Европейското първенство по футбол?
Снимка: Колаж: Sportlive.bg

6792 0

Днес (10 юли) ще бъде решен и вторият финалист на Европейското първенство по футбол. Една срещу друга в полуфинала на турнира ще се изправят нациите на Нидерландия и Англия. И двете страни са считани за фаворити в надпреварата, но една от тях ще трябва да хване първия полет за у дома след сблъсъка в днешния ден.

Пълна ТВ програма на Европейското първенство по футбол 2024 - кога и къде да гледаме всеки двубой от елиминациите

Коя телевизия ще излъчи сблъсъка Нидерландия - Англия от Евро 2024?

Първият съдийски сигнал на "Сигнал Идуна Парк" в Дортмунд ще прозвучи в 22:00 часа (българско време). Срещата ще бъде предавана пряко в ефира на телевизиите БНТ 1 и БНТ 3. Разбира се, Вие ще може да проследите двубоя от Евро 2024 НА ЖИВО със SPORTLIVE.BG!

Нидерландия и Англия в спор за финала на Евро 2024

Най-интересното преди Нидерландия - Англия

След неблагоприятна групова фаза, в която се класира на на третото място, Нидерландия се засили във фазата на елиминациите на Евро 2024. "Оранжевите" трябваше да се справят с Туция с 2:1 след обрат в Берлин в събота (6 юли), а наградата им е място в първия полуфинал на голям турнир от десетилетие - и първи на европейско от 2004 година насам - срещу фаворита Англия.

Това е много по-позната територия в последно време за Англия, която ще участва в третия си полуфинал на голям турнир от четири опита под ръководството на Гарет Саутгейт, след като драматично победи Швейцария на дузпи в осминафиналите. "Трите лъва" все още са колебливи, но според мнозина се справят много по-добре в елиминациите, отколкото в груповата фаза и това ги прави много опасни в тази фаза на първенството.

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

В исторически план тези две страни са се изправяли една срещу друга цели 14 пъти. Превес в съперничеството има Нидерландия с пет победи, а Англия може да се похвали с едва 2, като са завършвали наравно 7 пъти.

Нидерландският нападател Коди Гакпо е един от открояващите се играчи на Евро 2024, като 3 от четирите му гола в Германия дойдоха през второто полувреме. Другата звезда на Висшата лига Букайо Сака отбеляза късен изравнителен гол за Англия срещу Швейцария, преди да вкара гол при изпълнението на дузпи, за да отмъсти за пропуска си във финала на Евро 2020.

Елиминации | резултати | голмайстори | програма на Европейско първенство по футбол

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички