Нидерландия - Турция по ТВ: Къде да гледаме последния 1/4-финал на Европейското първенство по футбол?


Нидерландия - Турция по ТВ: Къде да гледаме последния 1/4-финал на Европейското първенство по футбол?
Снимка: Колаж: Sportlive.bg

6871 0

Нидерландия и Турция се изправят в последния четвъртфинал на Европейското първенство по футбол тази вечер (6-и юли). И двата отбора стигнаха до тази фаза без продължения на 1/8-финалите, така че не би трябвало да допълнително натрупана умора. "Лалетата" са считани за фаворити, но турците вече показаха, че са способни на изненади. 

Коя телевизия ще излъчва сблъсъка Нидерландия - Турция от Евро 2024?

Последният 1/4-финал, който ще се играе в Берлин, стартира в 22:00 часа българско време. Двубоят ще бъде излъчван пряко в ефира на БНТ 1 и БНТ 3, като него и всичко интересно около Евро 2024 ще може да следите НА ЖИВО в Sportlive.bg.

Холандците имаха сравнително лесен мач с Румъния във вторник вечерта, преодолявайки мудното начало, за да спечелят с 3:0 в Мюнхен. Турският тим пък изигра отличен мач срещу Австрия и ги отстрани след 2:1 още в редовното време.

Турция се готви за нова изненада срещу фаворита Нидерландия

ТВ програма на Евро 2024

1/8-финалът бе най-силният мач за тима на Роналд Куман, който беше надигран от Австрия с 3:2 миналата седмица след нулево равенство с Франция, последвано от последна победа над Полша.

Дониел Мален вкара два пъти от резервната скамейка срещу победителите от група Е на "Алианц Арена", като намиращият се във форма Коди Гакпо също увеличи броя на головете си за турнира до три и направи страхотна асистенция.

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

Турция от своя страна достигна четвъртфиналите на голям международен турнир за първи път от 2008 година и за първи път след победа в редовното време.

Холандците имат леко предимство по отношение на рекорда за всички времена, след като разбиха Турция с 6"1 по време на последната си среща в квалификациите за Световното първенство през септември 2021 г., когато Мемфис Депай отбеляза хеттрик. Турция обаче спечели последователни срещи преди това и също беше победена с 6:1 от Австрия в предишния си мач, преди да вземе сладко отмъщение в Лайпциг тази година.

 Победителите от този мач ще се изправят срещу победителите от двубоя на Англия в Дюселдорф с Швейцария на полуфиналите в така наречената "по-лесна" половина на жребия за Евро 2024.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички