Остри критики към Роберто Мартинес: Той е безгръбначен - срещу Франция трябва да махне Кристиано Роналдо


Остри критики към Роберто Мартинес: Той е безгръбначен - срещу Франция трябва да махне Кристиано Роналдо
Снимка: GettyImages

1696 0

Мненията около това дали Кристиано Роналдо има място като титуляр в състава на своята страна на Европейското първенство по футбол не стихват. Още на Световното първенство в Катар през 2022 година множество фенове и футболни анализатори дискутираха каква трябва да бъде ролята на Кристиано в португалския национален отбор.

Кристиано Роналдо

Тогава Фернандо Сантош остави своята звезда резерва в осминафинала, а впоследствие и на четвъртфинала. Още тогава се разбра за негодувание от страна на легендарния футболист към Сантош и мнозина се запитаха дали това няма да е краят за футболиста на Ал Насър в националния отбор. Тогавашният селекционер обаче беше уволнен, а на негово място беше назначен Роберто Мартинес.

Две години по-късно полемиките около Роналдо сякаш остават същите. Досега на Европейското първенство по футбол славният състезател е започнал всичките 4 мача като титуляр, но все още няма гол на сметката си. На осминафинала срещу Словения той отправи общо 8 удара, изпусна дузпа, а в отделни ситуации показа и своя добре познат егоизъм.

Още: Само Рууни и Кристиано Роналдо сториха това, което направи Арда Гюлер на Европейското по футбол

Ролята на Мартинес

Видно е, че Кристиано Роналдо вече не разполага с удивителната си скорост отпреди години, нито пък с желание да пресира съперниковите играчи. Въпреки това е изключително трудно да си представим как футболист от подобен ранг ще бъде оставен на резервната скамейка за сметка на някой от по-младите си съотборници, дори и те да са способни да свършат по-полезна работа на върха на атаката от него.

Роберто Мартинес

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

Тук идва и дилемата пред португалският селекционер Роберто Мартинес – дали не трябва да замени 5-кратния носител на златната топка за друг от атакуващите играчи в състава си. Ако път предприеме подобен ход, последствията могат да са големи за хармонията в съблекалнята.

Мнението на Крис Сътън по въпроса

Бившият нападател на Челси и Селтик Крис Сътън сподели своите виждания по този казус и посъветва Мартинес да спре да се страхува и най-после за доброто на тима да махне Роналдо.

Крис Сътън

Още: Терминатор: Изследваха сърцето на Кристиано Роналдо в критичния момент на Европейското - изумителен резултат

„Когато погледна Роберто Мартинес, виждам един безгръбначен човек. Той изглежда твърде уплашен да махне Роналдо, който пък от своя страна може да бъде наречен треньорът на Португалия, като гледам с колко картбланш разполага на това Европейско. Задачата на всеки треньор е да отсее кои от играчите в състава му са необходими на терена, а тези, които пречат, независимо как се казват, да бъдат отстранявани. Трябва да покажеш смелост в подобни ситуации и да не се притесняваш от последвалите реакции“, започна с анализа си Сътън.

„Никой не отрича невероятната кариера на Роналдо. Но в последния мач той наподобяваше малко дете, което носи топката си в местния парк и когато повече не му се играе, си взема обратно топката, за да не може никой повече да играе. Представянето му беше изпълнено с егоистични прояви. Срамно беше и поведението му на безбройните преки удари, които изпълни, а до него стоеше футболист като Бруно Фернандеш. Сълзите след изпуснатата дузпа бяха показател, че напрежението може да застигне дори и най-големите играчи“, довърши мнението си Крис Сътън относно Роналдо и липсата на смелост на Роберто Мартинес да го остави резерва.

Следващият мач за Португалия

В петък Португалия се изправя в четвъртфинална среща срещу друг от големите фаворити на турнира - Франция. Ще е интересно да проследим и дали Роберто Мартинес ще се реши да извади 39-годишната звезда на "Мореплавателите" или отново ще покаже доверието си към него и ще го пусне за пореден път от първата минута.

Редки кадри: 1 играч пробяга 50 метра - за да успокои Кристиано Роналдо пръв от всички на Европейското по футбол (ВИДЕО)

Кристиано Роналдо се сдържаше, докато не видя този кадър - тогава се срина и потъна в сълзи на Европейското по футбол (ВИДЕО)

"Всички крещяха по Кристиано Роналдо, никой не се интересуваше от нас и можехме да ходим, където поискаме"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички