Секунда преди края: Имаше 94% шанс Турция - Австрия да влезе в продължения?! (ВИДЕО И СНИМКА)


Секунда преди края: Имаше 94% шанс Турция - Австрия да влезе в продължения?! (ВИДЕО И СНИМКА)
Снимка: GettyImages

1297 0

Турция поднесе голямата изненада в осминафиналите на Европейското първенство по футбол, след като от ролята на сериозен аутсайдер надделя над Австрия с 2:1 в последния мач от първата фаза на елиминациите. 

Южната ни съседка демонстрира невероятна успеваемост при статични положения, като от 3 точни удара реализира 2 гола, но всичко можеше да се срине току преди последния съдийски сигнал. В последната секунда на добавеното 4-минутно продължение Турция можеше да загуби всичко в срещата с Австрия. 

Спасяването на годината се случи на Евро 2024

Спасяването на годината, предотвратило 94% сигурен гол 

Под тежкия дъжд в Лайпциг австрийците организираха една последна възможност за гол с финалните акорди на срещата. И Мерет Гюнок е единствената причина Турция да продължи към четвъртфиналите. 

 

От лявото крило топката беше центрирана към далечната греда, където Кристоф Баумгартнер беше останал абсолютно непокрит. Той нанесе хубав удар с глава в обратния ъгъл, който беше атрактивно отразен с една ръка от Гюнок - фантастична реакция, предвид сериозния дъжд, направил топката все по-трудна за контрол. 

Оказва се, че този удар е имал 94% шанс да се превърне в гол, отчитат статистически модели, базирани на "очаквани голове при точен удар". Така, с изтичането на 4-тата минута на продължението Турция имаше само 6% шанс да запази водачеството си... 

Гюнок спаси Турция срещу Австрия

Не така обаче мислеше Гюнок. Играч на мача беше Мерих Демирал, но вратарят на Турция предотврати общо над 3.00 очаквани голове в срещата и се отчете със спасяването на годината - вижте го още веднъж: 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички