Тежко и горко им на Англия при техен провал днес - кои топ тимове ги дебнат?


Тежко и горко им на Англия при техен провал днес - кои топ тимове ги дебнат?
Снимка: GettyImages

2612 0

Англия ще изиграе своя последен мач от груповата фаза на Европейското първенство по футбол в днешния ден, когато те се изправят срещу Словения. Почти сигурно е, че спечелените 4 точки дотук ще им стигнат за продължаване към елиминационната фаза, дори и да се препънат срещу последния си противник. Въпреки това, този сблъсък не е изобщо без значение и много фенски погледи ще бъдат вперени към представянето на Трите лъва.

Англия

Със сигурност техните почитатели ще искат да видят от своите любимци далеч по-доминиращо представяне в сравнение с предишните 2 мача. Не на последно по значение място е и позицията, на което те ще завършат. В зависимост от класирането им в група “C” ще се разбере и техния път до финала, с кои потенциални съперници могат да се паднат в заключителния етап от турнира.

Какво ще донесе победата за Англия

Англия

При вземане на победата в днешния сблъсък отборът на Гарет Саутгейт със сигурност ще си гарантира първото място. Такъв развой ще означава среща с някой от най-добрите трети тимове. Засега това би трябвало да е Австрия. Ако подобен осминафинал бъде ознаменуван с победа на Англия, следващият им съперник ще е Италия или Швейцария.

Още: За първи път: Европейското по футбол 2024 избухва с 4 мача - Франция и Англия ще се пазят от епични провали

Равен на Англия и победа за Дания срещу Сърбия

При подобно стечение на обстоятелствата Англия ще остане на второто място в своята група. Така те ще се изправят срещу домакина Германия на стадиона в Дортмунд, мач, който англичаните ще искат да избегнат. При триумф срещу Маншафта съперник на четвъртфинала ще е с голяма вероятност Испания. Ла Роха са с три победи до момента и изглеждат сред най-подготвените отбори на Евро 2024.

Испания

Отчитайки различните възможни изходи след днешната програма от турнира, съставът на Саутгейт би трябвало да е пределно мотивиран да си свърши работата и да завърши като първенец в групата си. При падане до второ място програмата на Англия ще остане изключително трудна, дори и да успеят да надвият домакините от Германия.

 

Още: Англия - Словения по ТВ: Къде да гледаме двубоя от Европейското първенство по футбол?

ТВ програма за ДНЕС на Европейското първенство по футбол: Тежки серии и един мач, от който Англия ще "бяга"

Англия без Люк Шоу срещу Словения на Европейското първенство 2024

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички