ТВ програма за ДНЕС на Европейското по футбол 2024: "Сигурно е" какво ще се случи в 2-та мача


ТВ програма за ДНЕС на Европейското по футбол 2024: "Сигурно е" какво ще се случи в 2-та мача
Снимка: Getty Images

2101 0

Време е и за втората порция осминафинални дуели на Европейското първенство по футбол 2024. Днес (30.06) в действие ще видим други два отбора, които са сред големите фаворити за трофея - а именно Англия и Испания, които започват похода си в елиминациите.

Програма на Европейското първенство по футбол за 30.06

Още: Търпението към Англия е на изчерпване, а Испания е в опасна зона

В първия мач за деня "трите лъва" ще се изправят срещу Словакия, докато в късния двубой "Ла Фурия Роха" ще премери сили с друг тим, сътворил чудо (дори по-голямо от това на Словакия) - Грузия:

  • 19:00 часа: Трети осминафинал - Англия срещу Словакия (Гелзенкирхен); ТВ канал: БНТ 1 и БНТ 3;
  • 22:00 часа: Четвърти осминафинал - Испания срещу Грузия (Кьолн); ТВ канал: Nova и Diema sport 3.

ПЪЛНА ТВ ПРОГРАМА ЗА 1/8-ФИНАЛИТЕ НА ЕВРОПЕЙСКОТО ПЪРВЕНСТВО ПО ФУТБОЛ 2024 - КОГА И КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ ВСЕКИ МАЧ?

*Вижте повече за двата мача, които предстоят, по-долу в материала.

Англия срещу Словакия

Англия срещу Словакия на Евро 2024

"Трите лъва" спечелиха своята група C с пет точки, но не впечатлиха с представянето си. Срещу тях на осминафиналите се изправя тимът, който шокира Белгия на старта, а накрая завърши трети в група E.

Разбира се, селекцията на Гарет Саутгейт е в ролята на големия фаворит, но това не е гаранция за много попадения. Всъщност, само един от общо шестте двубоя в групите, в които двата тима бяха замесени, излъчи над 2,5 попадения (загубата за Словакия с 1:2 от Украйна след допуснат пълен обрат).

Любопитното е, че двата отбора бяха в една група на Евро 2016, когато Англия не успя да победи - равенство 0:0. След това бяха заедно в квалификациите за Мондиал 2018, а "трите лъва" взеха своето, но и в двата случая трудно - с гол разлика.

Испания срещу Грузия

Испания пък спечели "групата на смъртта" (B) и на всичкото отгоре бе единственият тим пълен актив от точки, който излезе от групата. Срещу тях се изправя голямата сензация - Грузия, която си осигури място в осминафинала, след като победи друга иберийска страна - Португалия, и остана трета в група F.

Само един път в историята преди Испания е съумявала да спечели първите си три мача на европейско първенство - това се случи през 2008 година, когато впоследствие страната спечели и титлата.

В мача с Португалия Грузия имаше 28% притежание на топката - най-ниското регистрирано за отбор при победа за него на европейско, откакто се води статистика за този показател (от 1980 година).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички