ТВ програма за ДНЕС на Европейското първенство по футбол 2024: Най-интригуващите мачове - време за екшън


ТВ програма за ДНЕС на Европейското първенство по футбол 2024: Най-интригуващите мачове - време за екшън
Снимка: Getty Images

4089 0

Днешният ден (29.06 - събота) поставя началото на най-зрелищните битки на Европейското първенство по футбол 2024. Разбира се - става въпрос за елиминационните. Изминаха 36 мача от груповата фаза и остават само още 15, докато разберем кой ще бъде футболният крал на Стария континент.

Програма на Европейското първенство по футбол за 29.06

Елиминационната фаза започва с два сблъсъка от осминафиналите, които се очертава да бъдат доста интригуващи. Ето в колко часа и по кои телевизии ще бъдат излъчени Швейцария - Италия и Германия - Дания:

  • 19:00 часа: Първи осминафинал - Швейцария срещу Италия (Берлин); ТВ канал: Diema, Diema sport 3;
  • 22:00 часа: Втори осминафинал - Германия срещу Дания (Дортмунд); ТВ канал: БНТ 1, БНТ 3.

ПЪЛНА ТВ ПРОГРАМА ЗА 1/8-ФИНАЛИТЕ НА ЕВРОПЕЙСКОТО ПЪРВЕНСТВО ПО ФУТБОЛ 2024 - КОГА И КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ ВСЕКИ МАЧ?

*Вижте повече за двата мача чрез любопитната информация по-долу в материала.

Швейцария срещу Италия на Европейското по футбол

Епичен старт на 1/8-финалите на Евро 2024: Адът се отприщва, а Краля пада рано-рано

Швейцария на Евро 2024

Вторият в група А се изправя срещу втория в група B. Този мач се оформи като на магия, след като в добавеното време и на двата мача, с които те затвориха групите си, паднаха попадения ("кръстоносците" изпуснаха лидерската позиция след гол на Германия, а "Скуадра Адзура" се спаси от неяснотата на третото място и изравни Хърватия).

Във всяка от последните четири срещи на Швейцария се стига до гол/гол, като в три от случаите резултатът е 1:1. Любопитното е, че така приключва и последният мач между тези опоненти - световна квалификация през ноември 2021-ва година (два от последните четири мача между тези съперници приключват при 1:1).

Германия срещу Дания

Във втория мач за деня първият от група А се изправя срещу втория от група C. Германия среща Дания, като е много вероятно Бундестима или полуфиналистът от Евро 2020 да се натъкне на четвъртфиналите на единствения тим с три победи в груповата фаза - Испания (ако "Ла Фурия" се справи с Грузия).

Германия мина през кошмарна 2023-та година, в която загуби от Белгия, Полша, Колумбия, Япония, Турция, Австрия и не успя да победи Украйна и Мексико. Всички отписваха Бундестима за Евро 2024, но той показа различно лице. И така вече седем поредни мача Германия все още няма загуба през 2024-та година (пет победи и две равенства). Нещо повече - тимът не е допускал повече от един гол във въпросните мачове (за сравнение - завърши 2023-та с равенство с Мексико и загуби от Турция и Австрия, като допусна общо 7 гола в трите срещи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички