УЕФА променя правилата на Европейското по футбол за кеф на Кристиано Роналдо


УЕФА променя правилата на Европейското по футбол за кеф на Кристиано Роналдо
Снимка: GettyImages

1097 0

Победата на Португалия срещу Турция в съботната програма от Европейското първенство по футбол подпечата класирането на Мореплавателите за елиминационната фаза. Португалците и по-специално футболната федерация на Португалия обаче останаха недоволни от охраната по време на двубоя.

Въпросителна относно безопасността на играчите

В споменатия мач на терена успяха безпрепятствено да нахлуят общо 6 фена. Всички те се отправиха към голямата звезда на Мореплавателите Кристиано Роналдо, за да си направят селфи с него. При първия подобен случай състезателят на Ал Насър изглеждаше радостен да позира с малкото дете за снимка, но при следващите пъти той започна да става видимо по-изнервен.

Кристиано Роналдо

След края на двубоя се получи и инцидент. Тогава един от стюардите, в опит да хване влезлия човек, се подхлъзна и неволно с двата си крака удари резервата Гонсало Рамош в областта на глезена.

Още: ВИДЕО: 1 към 1 - Кристиано Роналдо на Европейското по футбол 2024 копира това, с което затвори устите на всички на Евро 2008

Роберто Мартинес с призив към феновете

Още след завършека на двубоя селекционерът на Португалия, Роберто Мартинес, изрази притеснения за своите играчи и тяхната безопасност.

Роберто Мартинес

„Притеснително е. Днес намеренията на феновете бяха добри. Ние оценяваме желанието на любителите на тази игра да се срещнат със своите идоли. Но трябва да се има предвид, че не винаги намеренията на някои хора са позитивни. Необходимо е да внимаваме, тези неща не трябва да се случват. Има достатъчно стюарди, които да се справят с подобни нахлувания. Ние сме длъжни да отправим правилно послание към запалянковците, с което да им покажем, че това не е начинът да показват своето отношение към нас. По този начин футболистите не са в безопасност“, така Мартинес се изказа по повод големия брой нахлувания в този мач.

Португалската федерация ще разговаря с УЕФА

Още: Една тлъста лъжа: Историята на малчугана, "пленил" Кристиано Роналдо на Европейското първенство по футбол

Според мнозина медии португалската футболна федерация планира да проведе разговор с УЕФА относно сигурността по стадионите преди предстоящия сблъсък с Грузия. Това е ясен показател, че не само почитателите на футбола са останали в недоумение от комичното охраняване в срещата между Португалия и Турция.

Кристиано Роналдо

Какво предстои за предвождания от Роналдо тим

Португалия вече си осигури първото място в група „F” на Евро 2024 и съответно място на осминафиналите в турнира. Последният им мач преди елиминационната фаза ги среща с отбора на Грузия. С гарантирано продължаване Роберто Мартиниес е възможно да даде почивка на някои от звездите си, включително и на 39-годишния нападател Кристиано Роналдо.

Ще е интересно и да се проследи дали са взети нужните мерки от страна на УЕФА за сигурността на състезателите, ако има пак желаещи да нахлуят на игрището. Ако Роналдо остане резерва, изглежда малко вероятно да сме свидетели на подобни прояви.

Още: След инцидентите с Кристиано Роналдо: УЕФА взе решение за големи промени на Европейското по футбол

 

Странно: Кристиано Роналдо игра цяло полувреме с обувките на свой съотборник на Европейското първенство по футбол (СНИМКА)

Кристиано Роналдо чупи рекорди, а Джорджина се похвали със страстна целувка от него (СНИМКИ)

На Европейското по футбол: Стюард влезе с два крака в глезена на закотвил Кристиано Роналдо на пейката... а бе там, да го пази (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички