Защо Португалия загуби от Грузия? Роберто Мартинес посочи само една-единствена причина


Защо Португалия загуби от Грузия? Роберто Мартинес посочи само една-единствена причина
Снимка: Getty Images

1566 0

Селекционерът на Португалия - Роберто Мартинес, не изрази голямо разочарование след неочакваната загуба с 0:2 от Грузия в последния мач от група "F" на Европейското първенство по футбол.

Защо Португалия загуби от Грузия на Евро 2024?

Според Мартинес ранният гол, който неговите възпитаници допуснаха, се е оказал решаващ в мача и за настроението на "мореплавателите". Той вярва обаче, че неговите момчета могат да се вдигнат и да стигнат далеч в турнира.

Още: Прецедент в кариерата на Кристиано Роналдо - той не познава такава "болка"

"Ранният гол имаше голямо значение и след това ни отне доста време, за да намерим играта си. Не искахме подобно начало. Грузия играе с много интензитет и нисък блок, така че за тях бе важно да отбележат рано. Ние не показахме същото желание като нашия опонент и това се отрази на крайния резултат. Направихме доста промени, защото целта ни бе да дадем шанс на повече играчи и сега сме по-подготвени за 1/8-финалите. Имахме играчи на пейката, които имаха нужда от минути. Не обичаме да губим, но това ни се случва за пръв път. Важното е, че постигнахме целта си и сега сме по-подготвени", заяви Мартинес.

Мартинес не остана недоволен въпреки загубата

"Тази загуба е добър начин да се подготвим за 1/8-финала със Словения. Вече загубихме от тях през март (б.р. - 0:2 в приятелски мач) и ги уважаваме. Това поражение ще ни подготви за следващия сблъсък и трябва да гледаме напред".

"Получихме гол след 90 секунди игра. Мислехме, че контролираме мача, но съперникът показа голяма сила и голяма вяра. За нас това бе просто пореден мач, защото не ни трябваше задължителна победа ВАР също не се намеси добре, защото имаше ситуация с Кристиано Роналдо, в която трябваше да проверят има ли контакт и дали има дузпа. Нарушението в 27-ата минута бе по-чисто от дузпата, която бе отсъдена срещу нас", добави още испанският специалист.

Пълна ТВ програма за 1/8-финалите на Европейското първенство по футбол 2024 - кога и къде да гледаме всички мачове

Феновете не могат да повярват: Европейското ни показа един от най-шокиращите резултати във футбола

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички