Кирил Киров: Покори Младежките игри, сега се цели в Олимпийските игри Париж 2024


Кирил Киров: Покори Младежките игри, сега се цели в Олимпийските игри Париж 2024
Снимка: Lap.bg

214 0

Състезателят ни по стрелба Кирил Киров е един от тези, които несъмнено ще следим на Игрите в Париж.

Кирил Киров

Преди 6 години той спечели злато на Младежките игри, а това лято ще се опита да остави своя отпечатък и на един от най-престижните спортни форуми на света.

Шампион от малък

Кирил Киров е роден през 2000-та в Пловдив. Той започва активно да практикува спортна стрелба на 13 години, когато се записва да тренира в АСК „Тракия“. Неговото име добива популярност през 2018 година на Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес, където завоюва 1-то място. Той постига успех на 10 метра пистолет при смесените отбори, с партньор – германката Ванеса Зеегер.

Още: Аржентина и Франция по ТВ: Кога и къде да гледаме старта на футбола на Олимпийските игри в Париж 2024?

Амбициран и извън спорта

Фокусът на Кирил Киров не е единствено върху спортните постижения. В съчетание с многобройните участия на състезания, той отделя време и на своето следване в Медицинския университет в Пловдив. Там той учи дентална медицина и вече е в пети курс.

Успехите му преди Игрите в Париж

Освен значителния успех на Младежките олимпийски игри, в последните години Кирил продължава да печели призови места по различните състезания, на които участва. Едно от тях дойде през 2022 година, когато той и Антоанета Костадинова спечелиха сребърен медал от Европейското първенство на 10 метра пистолет.

Още: Футболът на Париж 2024 започва ДНЕС: 10 звездни играчи, които ще участват

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

Най-значимият му успех при мъжете пък дойде на Световното първенство в Баку, където той се качи на почетната стълбичка с трети резултат. Това му донесе и квота за олимпийските игри, където в най-скоро време предстои да го видим.

Хобито, което може да донесе олимпийски медал

Игрите в Париж

Кирил Киров е споделял, че спортната стрелба му е хоби, но това не го кара да се отнася безотговорно към него, а напротив. Неговите успехи до момента подсказват за точно това, а сега му предстои най-големият тест в неговата спортна кариера – Игрите в Париж. Всички българи ще се надяваме това участие да е запомнящо за него и защо не да се завърне в България като олимпийски медалист.

Още: България водеше с 1:0 във финал на Олимпийски игри: Скандален съдия ни прецака жестоко и остана в историята (ВИДЕО)

Антоанета Костадинова: Цветът на медала от Олимпийски игри няма значение!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички