Пренебрегна САЩ, за да брани България на Олимпийските игри Париж 2024


Пренебрегна САЩ, за да брани България на Олимпийските игри Париж 2024
Снимка: Lap.bg

3349 0

Кевин Пенев ще е един от двамата ни представители по спортна гимнастика, заедно с Валентина Георгиева на Игрите в Париж.

Кевин Пенев

Въпреки че Пенев не е роден в България, а в САЩ, той избира през миналата година да представлява по своите състезания нашата родина. След няколко дена той ще излезе с цветовете на страната ни на най-престижния спортен форум на света – Олимпийските игри.

Още: 224 медала от Олимпийски игри - в кои спортове България е най-успешна?

Семейство на гимнастици

Неговата връзка с гимнастиката не е никак случайна. Родителите му са Юлия Христова и Мариан Пенев, бивши национали на България в този спорт.

Брат на Кевин пък е Еди Пенев, който се е състезавал за нас в периода 2007-2011, след това за САЩ, но от 2023 отново решава да представлява България. Той е и с по-дълъг стаж от Кевин в спортната гимнастика, но ненавременна контузия в областта на рамото му попречи да вземе олимпийска квота.

Кевин Пенев и спечелването на олимпийска квота

Още: Кой е най-младият българин стъпвал на върха на Олимпийски игри?

Кевин Пенев

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

Той си подпечата място на Игрите в Париж през октомври месец миналата година, когато участва на Световното първенство в Антверп. Пенев достигна на финала на прескок, а там завърши на осмо място. По-предно класиралите се от него обаче вече имаха гарантирана квота за Олимпийските игри и по този начин българинът извоюва мечтата за всеки спортист.

Гимнастиката и образованието вървят ръка за ръка

Кевин Пенев не е изоставил своето обучение покрай многобройните състезания по спортна гимнастика и дори вече го е завършил. То се е състояло в университета в Мичиган, благодарение на което той може да работи и като финансист.

Още: БОК съобщи: В ТОЗИ ден от седмицата България печели най-много златни медали на олимпийски игри

Подкрепата на брат му

Въпреки че братът на Кевин – Еди, няма да вземе участие на Олимпийските игри, той ще е неотлъчно до него в Париж. Самият Кевин наскоро в интервю изказа своята благодарност за неговото присъствие:

Еди Пенев

„Това, че брат ми ще дойде в Париж ще е много добре за мен. Ще можем да говорим, ще мога да му показвам как вървят тренировките като му изпращам клипове.“

Още: Най-успешните Летни олимпийски игри за България: В топ 3 с колосален брой медали - но и едно уточнение

Амбицията на Кевин за Игрите в Париж

Еди Пенев разкри какво ще гони неговият брат на предстоящите Олимпийски игри:

Кевин Пенев

"Целите на Кевин са финали на земя и на прескок. Той показа, че е способен да ги направи, но това е Олимпиада. Там нещата са доста по-различни."

Още: Тихомир Иванов: Трети Олимпийски игри и надежда за добро представяне

Тепърва предстои да видим дали Кевин Пенев ще успее да постигне поставените цели. Турнирът по спортна гимнастика ще бъде от 27 юли до 5 август, период, в който несъмнено ще стискаме палци на Кевин, а и на женската ни представителка в този спорт – Валентина Георгиева.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички