След европейския връх: Рами Киуан с вперен поглед към призовите места на Олимпийските игри в Париж 2024


След европейския връх: Рами Киуан с вперен поглед към призовите места на Олимпийските игри в Париж 2024
Снимка: Lap.bg

427 0

Един от българските боксьори, които ще ни представляват на Игрите в Париж, е Рами Киуан.

Рами Киуан

Младият ни спортист си спечели квота за френската столица през месец март на квалификациите в Бусто Арсицио, Италия. Там той постигна 4 успеха в категорията до 71 килограма, които го класираха за най-престижния спортен форум.

Стартира първоначално с кикбокс

Началото в спорта за Рами Киуан не е свързано точно с бокса. 3 години той тренира кикбокс, но през 2016 година неговото внимание се насочва към спорта, с който ще се яви на Олимпийските игри. Това решение идва и благодарение на неговите треньори, които виждат у него потенциал за практикуването на бокс.

Още: "Всички знаят, че бях ощетен": Йордан Йовчев си спомни за болезнения момент на Олимпийски игри

Попада в лоша компания

Самият спортист признава, че в един момент от живота си е попаднал в лоша среда, която е можела да му попречи да продължи с успехите в спорта.

Тогава е изпробвал и някои забранени субстанции като марихуаната, но бързо се е отказал от употребата им. Така след тяхното спиране неговите победи по състезанията се увеличават.

Европейски шампион по бокс

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

Българският боксьор има редица постижения на своето име. Едни от най-престижните са сребърен медал от европейско първенство до 22 години, пето място на Световно първенство, както и първо място на „Купа Странджа“.

Рами Киуан

Още: Сестри Стоеви в опит да променят странния пропуск на олимпийски игри в огромната си кариера на бадминтон

Несъмнено обаче европейската титла, която завоюва април месец в Белград, е най-яркият показател за класата, с която разполага на ринга. Тогава Рами Киуан надви във финалната битка руския представител Джамбулат Бижамов в категорията до 75 килограма. Да се надяваме този скорошен успех да бъде последван и от подобно представяне на Игрите в Париж.

Стилът на боксьора ни

Наскоро треньорите, които работят ежедневно с младия боксьор, описаха с няколко думи неговите силни страни на ринга. Те отличиха Киуан за неговата нестандартност, а и за интелигентността, с която провежда своите двубои. Играта с крака също беше отбелязана като голям актив за спортиста ни.

Разбира се, неговите наставници отбелязаха и един от негативите, които притежава Рами. Това е неговият твърдоглав характер, който на моменти пречи на младия боксьор в това да се вслушва в съветите на хората около него.

Още: Олимпиада или олимпийски игри? Каква е разликата и защо всъщност не са еднозначни думи/термини?

Игрите в Париж

Рами Киуан

Успехите на Рами Киуан подсказват, че българинът не отива обречен на Олимпийските игри. Неговото име също подсказва, че е бил орисан за велики неща. Ако погледнем неговото първо име – „рами“, на арабски то означава „стрелец“ и „право в целта“.

Разбира се, неговите постижения до момента в спорта са постигнати благодарение на неуморния труд, който той влага в името на това, а не поради името, с което са го кръстили неговите родители.

Все пак се надяваме неговото значение също да донесе частица късмет със себе си и в края на своето участие на Игрите в Париж Рами да се завърне в България като олимпийски медалист.

224 медала от Олимпийски игри - в кои спортове България е най-успешна?

Кой е най-младият българин стъпвал на върха на Олимпийски игри?

БОК съобщи: В ТОЗИ ден от седмицата България печели най-много златни медали на олимпийски игри

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички