"Всички знаят, че бях ощетен": Йордан Йовчев си спомни за болезнения момент на Олимпийски игри


"Всички знаят, че бях ощетен": Йордан Йовчев си спомни за болезнения момент на Олимпийски игри
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

667 0

Един от най-великите български състезатели - Йордан Йовчев, говори за Олимпийските игри в Париж пред колегите от "Gong.bg". Той си спомни за най-болезнения момент в кариерата си, небезисвестния случай в Атина 2004, като също така коментира и очакванията си за Париж 2024.

Йордан Йовчев си спомни за болезнения момент

"Станах разпознаваем благодарение на Олимпийските игри в Атина. Очакванията бяха големи. Справих се според моите обективни очаквания на най-доброто си ниво и останах втори. Бях ощетен. Хората ми помагаха. Всички знаят, че бях ощетен. Това е мигът, в който е най-впечатляващ. Завоюването на първата световна титла през 2001 година в Гент беше най-силното първенство. Всеки, който имаше хъс и се бори за нещо, беше там. Това беше по-силно състезание от Олимпийските игри", сподели Йовчев.

Още: Първи голям гаф на Олимпийските игри в Париж: Объркаха Южна Корея със Северна

Йовчев си спомни за Атина 2004

"Имахме период, в които знаехме, че няма как да постигнем резултатите, които сме имали. Традиционен спорт с добри резултати сме. Децата и светът са променени. Периодът на тази дупка приключи. Направихме Европейско първенство през 2013 година, закупихме оборудване. Трябва да имаш кадри и база. Това нещо даде резултат това. Щастливи сме с дейността, която правим. Имаме две квоти за Париж. Имаме страхотни резултати от страна на женската гимнастика. Валентина Георгиев беше ощетена и можеше да стане Европейска шампионка. Кевин Пенев е другото лице, което ще представя България. Той направи финал в Антверпен и се класира на Олимпийските игри".

"Нека всички спортисти да бръкнат дълбоко в себе си и да събудят лъвчето, защото всеки един го носи и има силата да направи чудеса. Да го направят за себе си, най-близките и за страната", добави още той.

Програма на България в Париж 2024 днес: Кои български атлети участват днес на Олимпийските игри - 27.07 (събота)

ВИДЕО: Откриването на Олимпийските игри - Париж 2024 блесна с невиждани идеи, но и много противоречия

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички