"Блик" прогнозира 10 олимпийски медала за "великата балканска нация" България


"Блик" прогнозира 10 олимпийски медала за "великата балканска нация" България
Снимка: Getty Images

42 0

Любопитна статия за участието на България на Игрите в Париж написа швейцарският вестник "Блик". В нея сме наречени "велика олимпийска нация през 20-и век" и е разказано как за 2 дни спортистите ни са спечелили 7 медала, след като до четвъртък сме нямали нито едно отличие.

Швейцарците ни "завидяха" за двата шеметни дни

"Блик" посочва, че България е спечелила 7 медала за 2 дни, колкото Швейцария общо за всички олимпийски дни до днешна дата. И прави прогнозата страната ни да напусне Париж с общо 10 медала.

Семен Новиков първи ни донесе злато в Париж

Още: Божидар Андреев се прибра в България и обяви: След сватбата си ще реша дали се оттеглям

"България - велика олимпийска нация през 20-и век"

"България започваше да изпада в лека депресия, да Ви кажа истината. Велика олимпийска нация през 20-и век, тази балканска нация, която по-специално даде на света страхотната атлетка Стефка Костадинова, остана с... 0 медала! Българският народ беше малко нетърпелив да чуе своя химн и всичко се ускори между четвъртък и петък, до точката, в която вече не знаеха накъде да гледат.

От 0 до 7 медала за два дни! За два дни българите спечелиха 7 медала, колкото Швейцария от началото на игрите! И жътвата вероятно не е приключила, тъй като ансамбълът по гимнастика, един от най-добрите в света и абсолютната гордост на цялата страна, трябва да спечели един в събота, освен ако не се случи бедствие. Ако българите продължат с устрема си, може дори да се качат на подиума общо 10 пъти, което ще стане доста почетно.

Щангистът Карлос Насар, едва навършил 20 години, направи едно от най-добрите представяния на тези Игри, във всички спортове взети заедно, като спечели олимпийско злато в категория 89 кг, като подобри... два световни рекорда в процеса. Насар просто стана този петък в Париж най-добрият щангист на планетата в историята в своята категория. И гордостта на българския народ, горд с новия си млад шампион". А световните медии са във възторг от Карлос Насар

Юлияна Янева след загубата в олимпийския дебют: Това не бе моята категория

Красавицата, предизвикала Имане Хелиф на бой, получава заплахи от защитниците ѝ

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички