Юлияна Янева след загубата в олимпийския дебют: Това не бе моята категория


Юлияна Янева след загубата в олимпийския дебют: Това не бе моята категория
Снимка: БФ Борба, Start-Photo.bg

333 0

Юлияна Янева заяви, че една привидно минимална грешка е довела до загубата ѝ в осминафиналите на турнира по борба в категория до 76 килограма на Игрите в Париж. Тя претърпя поражение с 1:7 от кубинката Милайми Марин Потриле, след като шампионката от Пан-Американските игри направи серия от шест точки още преди средата на първата част.

Първата причина за тежката загуба

"Допуснах една малка, минимална на пръв поглед грешка, но също и толкова голяма. На косъм шест точки. След това избутването, но то не беше проблемът. Шестте точки бяха решаващи в тази среща. Това беше повратният момент.

Янева се надява да продължи в Париж чрез репешаж

Още: Магомед Рамазанов: Беше много трудно, но сякаш беше писано да успея!

Българката - много под категорията

А моята съперничка е доста по-едра от мен, тъй като аз съм много под категорията, за съжаление. Това не е моята категория, но така се случиха нещата. Съумях да спечеля квота на 76 килограма, но аз реално съм 68. Просто не съумях да си проведа правилно срещата", коментира Янева, която е европейската шампионка от Загреб 2023 именно при 68-килограмовите.

Шансът поне за бронза остава

За 26-годишната българка тази среща беше и олимпийски дебют. Тя се надява кубинката, чиято следваща съперничка е американката Кенеди Алексис Блейдс, да се класира за финал по-късно днес, за да я изтегли за утрешните репешажи за бронза.

"Винаги има напрежение. Това е нормално. Би било странно, ако няма напрежение на такива големи формати. Но не беше в някакви страшни количества, съвсем нормално. Просто една грешка ми костваше срещата.

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

Кубинката принципно има реални шансове да продължи напред и евентуално да ме изтегли на репешаж. Надвивала е състезателката от САЩ преди няколко месеца. Но нямам представа как би се представила с представителките на Киргизстан или Индия, които са от другата страна", допълни последната ни представителка в олимпийския турнир по борба.

Още: Гриша Ганчев спасява Новиков от фронта, плаща 5-цифрена сума в долари, за да го откупи

Браво! Юлияна Янева завоюва златния медал на европейското по борба

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички