Финалът на ансамбъла на България по художествена гимнастика в Париж: Кога, в колко часа и къде да гледаме НА ЖИВО от Олимпийските игри?


Финалът на ансамбъла на България по художествена гимнастика в Париж: Кога, в колко часа и къде да гледаме НА ЖИВО от Олимпийските игри?
Снимка: Lubomir Asenov / LAP.bg

4594 0

Днес (10.08) е големият ден за ансамбъла ни по художествена гимнастика на Олимпийските игри в Париж. Момичетата ще се борят за медал, след като показаха отлична игра в квалификациите ден по-рано.

На Токио 2020 бе завоювана първа олимпийски титла в историята на родната художествена гимнастика, а през настоящите игри ще опитаме да вземем медал в трети поредни олимпийски игри, след като в Рио 2016 взехме бронзовото отличие.

Ансамбълът на България по художествена гимнастика завърши първи в квалификациите. Момичетата в състав Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева, дадоха резултат от 37.700 в първата ротация с 5 обръча и резултат от 32.700 за втората ротация с 3 ленти и 2 топки. Общият резултат, който записаха бе 70.400.

Единствено Италия записа по-добър резултат в първата ротация (38.200), но впоследствие заслужи 31.150 на втората ротация и остана зад България в подреждането. На втората ротация пък само Украйна бе с по-добър резултат от България (33.500), но тя бе с доста по-слаб от нас в първата ротация - 35.450.

Припомняме и целия щаб, който стои зад великолепните ни момичета. Това са: Весела Димитрова (старши треньор ансамбъл), Ясена Стойнева (пом. треньор ансамбъл), Илиана Раева (водач на делегация), Мариян Добрев (лекар), Татяна Янчева (психолог), Стелияна Янкова (невротерапевт), Георги Ряхов и Ясон Петусис (кинезитерапевти).

Кога и в колко часа е финалът на българският ансамбъл на Олимпийските игри в Париж?

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

След като най-добрите 8 ансамбъла от квалификациите се класираха на финала, то разпределянето на медалите ще е дне от 15:00 часа българско време.

Коя телевизия ще излъчи ансамбъла на България по художествена гимнастика на Париж 2024?

Финалната надпревара ще бъде излъчена на живо от БНТ 1. Освен това ще можете да проследите цялото представяне на ансамбъла ни по художествена гимнастика на Париж 2024 НА ЖИВО в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички