Историческо: Шокиращ златен медал развали дългогодишна традиция на Олимпийските игри (ВИДЕО)


Историческо: Шокиращ златен медал развали дългогодишна традиция на Олимпийските игри (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2711 0

Джулиън Алфред спечели исторически златен медал в спринта на 100 метра на Олимпийските игри в Париж. Тя донесе донесе първи олимпийски медал за Сейнт Лусия. Така за първи път в последните 20 години златото в спринта при жените не отива при Ямайка. САЩ пък не са печелили дисциплината чак от далечната 1996-а, когато триумфира Гейл Диверс.

Алфред, която никога не се беше качвала на подиума на големи първенства на открито, направи превъзходно състезание, за да спечели за 10,72 сек, докато Ша'Кари Ричардсън взе среброто за 10,87 сек, а Мелиса Джеферсън спечели бронза за 10,92 сек.

Ричардсън, действаща световна шампионка на 100 м, беше спрягана за първата американка, спечелила престижната олимпийска корона след Гейл Девърс през 1996 гoдина. 24-годишната тексаска атлетка обаче беше надвита от мощната Алфред, която водеше от началото до края, след като избухна на дъждовния "Стад дьо Франс".

Златото на Алфред донесе на Сейнт Лусия първия медал от олимпийски игри. Островната държава започва да се състезава на игрите едва през 1996 година. Алфред се просълзи от радост след сензационната победа, изтича да удари камбаната на пистата, след което се уви със знамето на страната си.

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички