Лични рекорди и болезнени сълзи за финал - България приключи с Олимпийските игри


Лични рекорди и болезнени сълзи за финал - България приключи с Олимпийските игри
Снимка: БОК, Йордан Петков

2463 0

С три неуспешни скокове на Тихомир Иванов на височина от 2.31 метра завърши ден №15, а и цялостното участие на България по време на Олимпийските игри 2024 в Париж!

Иванов постави края

Атлетът ни завоюва осмо място за най-силното си представяне на този форум в кариерата си, а той беше останал и последен сред "трикольорите". Причината е, че в закриващия ден няма да имаме участници. 

Най-голямото разочарование в надпреварата дойде от ансамбъла ни, който днес можеше да сложи страхотен край за България, но вместо това завърши четвърти. Именно върху него бяха големите надежди на страната ни за медали. 

Йоана Георгиева спря до полуфиналите

Българската състезателка Йоана Георгиева отпадна на полуфиналите на едноместен каяк К1 500 м на Олимпийските игри в Париж. Световната вицешампионка в дисциплината за жени до 23 години от Аурондзо 2023 завърши трета в първата четвъртфинална серия с време 1:51.74 минути, но днес не успя да се пребори с конкурентките.

Българската каякарка завърши на седмо място в третата полуфинална серия, след като финишира за 1:54,02 минути. Най-бърза в серията беше унгарката Алида Дора Газо (1:49,76), а втора белгийката Хермиен Петерс (1:49,87). Те се класират за финал „А“ по-късно днес.

Биляна Дудова се сбогува с мечтата за бронз

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

Биляна Дудова не успя да стигне до битка за бронза в категория до 62 килограма. Българката загуби от представителката на Монголия Орхон Пуревдордж с 1:3 след равностоен мач.

Дудова записа победа над шведка в първия си мач, но отстъпи на Ирина Коляденко от Украйна в 1/4-финалите. Коляденко обаче се класира за финала и изтегли Дудова за репешаж. 

Двете състезателки бяха много агресивни от самото начало и използваха нечисти действия, като удар с глава в носа на Дудова предизвика кръвотечение у българката, което се отрази на играта ѝ.

Юлияна Янева остана със само 1 мач в Париж

Юлияна Янева загуби на осминафиналите при олимпийския си дебют в категория до 76 килограма на женската борба на Игрите в Париж. 26-годишната българка претърпя поражение с 1:7 точки от кубинката Милайми Марин Потриле.

23-годишната Марин Потриле е шампионка от Пан-Американските игри, а през 2018 година печели титлата на младежката Олимпиада в Буенос Айрес, но при 72-килограмовите.

Янева бе последната представителка на българската борба на най-висшия спортен форум в Париж. Тя се надяваше кубинката да стигне до финал, за да я изтегли за утрешните репешажи за бронза, но Потриле загуби от американката Кенеди Блейдс в 1/4-финалите и мечтата на българката угасна.

Болезнен финал за ансамбъла ни по художествена гимнастика

По изключително болезнен начин приключи участието на ансамбъла ни на Игрите в Париж! Момичетата ни останаха на косъм от медалите и завършиха на 4-то място след Китай, Израел и Италия.

Нашите момичета в състав Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева получиха най-висока оценка в квалификацията – общ сбор 70.400 точки, но днес не успяха да я защитят.

В първото им съчетание с обръчи допуснаха много неточности и бяха чак седми след първата ротация с 34.100. Второто им с топки и ленти бе феноменално, като получиха най-висока оценка от всички останали - 33.700, но и тя не им помогна, за да стигнат до бронза.

Собствени рекорди за Тихомир Иванов

30-годишният българин постигна най-доброто представяне на Олимпийски игри от трите му опита досега. Той завърши осми на финала. 

Иванов се отчете с успешно скочени 2.22 метра, след като старира с неуспешни 2.17 метра. Последва неуспешен опит и на 2.27 м, но от втория опит сънародникът ни се справи и с тази височина.

Така той направи личен рекорд за сезона. При 2.31 метра Тихомир направи три поредни неуспешни опита.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички