Юлияна Янева нямаше никакъв шанс срещу кубинка, ще се надява на репешаж на Игрите в Париж


Юлияна Янева нямаше никакъв шанс срещу кубинка, ще се надява на репешаж на Игрите в Париж
Снимка: БФ Борба, Start-Photo.bg

1519 0

Юлияна Янева загуби на осминафиналите при олимпийския си дебют в категория до 76 килограма на женската борба на Игрите в Париж. 26-годишната българка претърпя поражение с 1:7 точки от кубинката Милайми Марин Потриле.

23-годишната Марин Потриле е шампионка от Пан-Американските игри, а през 2018 година печели титлата на младежката Олимпиада в Буенос Айрес, но при 72-килограмовите. Янева е последната представителка на българската борба на най-висшия спортен форум в Париж. Тя трябва да разчита кубинката да стигне до финал, за да я изтегли за утрешните репешажи за бронза.

Другата състезателка при дамите Биляна Дудова загуби в първия кръг на репешажите за бронза в категория до 62 килограма по-рано днес и отпадна от надпреварата.

Представянето на Юлияна Янева

В самото начало Янева допусна съперничката зад гърба си и Портиле се възползва и с две носения натрупа аванс от 6:0 след малко повече от минута на тепиха. Малко по-късно кубинката добави още една точка и се оттегли с аванс от 7:0 но почивка между двете части. До края съперничката на българката контролираше схватката и не й позволи да направи нещо съществено, като записа само точка след предупреждение за пасивност към кубинката

Преди състезанието

23-годишната Марин Потриле е шампионка от панамериканските игри, а през 2018 година печели титлата на младежките Олимпийски игри в Буенос Айрес, но при 72-килограмовите. Янева е последната представителка на българската борба на най-висшия спортен форум в Париж.

Българските борци вече спечелиха две отличия на Игрите. Семен Новиков донесе  първото злато за България на Олимпиадата във френската столица с триумф при 87-килограмовите в класическия стил, а Магомед Рамазанов грабна втори златен медал. Биляна Дудова също има шанс за бронз.

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички