На косъм: И Миладинов не стигна полуфинал в плуването - малшанс на Олимпийските игри в Париж


На косъм: И Миладинов не стигна полуфинал в плуването - малшанс на Олимпийските игри в Париж
Снимка: Getty Images

1390 0

Продължава неособено успешното представяне за плувците ни на Олимпийските игри в Париж 2024. Йосиф Миладинов даде време от 51.77 за 100 метра бътерфлай. Той започна силно първите 50 метра и бе трети, но след вторите остана пети в серията си.

Една серия преди края бе 10-и, но след последната серия остана 17-и като първа резерва. Както е известно, първите 16 плувци се класират за полуфиналите, които ще се състоят тази вечер.

Клемент Сечи и Наоки Мизунума грабнаха последните места за полуфиналите с време от 51.62, което бе с 15 стотни по-добро от това на българина.

Кристоф Милак от Унгария бе с най-добро време от всички серии на пресявките. Той плува в серията на Миладинов и даде време от 50.19.

Представянето на Йосиф Миладинов

Миладинов бе в трета серия, като плува в 8-и коридор. Йосиф бе трети след първите 50 метра с много силен старт, но завърши пети в серията с резултат от 51.77. В Токио полуфиналите бяха затворени на над 51.70, така че има надежди да участва в полуфинала.

Той остана 5-и след първите три серии, но тепърва предстояха още две серии. Първите 16 се класират за полуфиналите.

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

Миладинов остана 10-и след първите четири серии, остава още една серия. След нея обаче остана 17-и като първа резерва.

Преди старта за Йосиф Миладинов на Париж 2024

21-годишният пловдивчанин ще участва за втори път на най-високия спортен форум. В коронната си дисциплина 100 м бътерфлай Миладинов успя да влезе във финала в Токио преди 3 г., завършвайки 8-и.

Pрез февруари той се превърна в първия наш плувец въобще в историята с финали на световно, европейско и олимпийски игри. За цели няма да говоря. Наистина смятам, че ако победя себе си, в Париж може да се случат страхотни неща. Знам какво мога и за какво съм се готвил. Заминавам щастлив. Радостен съм, че игрите най-накрая дойдоха", заяви той наскоро.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички