Нов успех за българския бокс в Париж: Хавиер Ибанес даде половин рунд на украинец и е на 1/4-финал


Нов успех за българския бокс в Париж: Хавиер Ибанес даде половин рунд на украинец и е на 1/4-финал
Снимка: БФ Бокс

1305 0

С победа започна своето участие на боксовия турнир на Игрите в Париж състезателят ни в категория 57 кг Хавиер Ибанес. Той надви украинеца Айдер Абдураимов с единодушно съдийско решение в 1/8-финалите.

Българският боксьор спечели убедително първите 2 рунда, като в третия свали гарда, но не дотолкова, че да изпусне победата с единодушно решение на съдиите. 

Как се разви двубоят

Още: Мощна победа! Рами Киуан смачка поставения под номер 1 и е на 1/4-финал по бокс на Олимпийските игри в Париж

Рунд 1

Добро начало за Ибанес, който нанесе добра комбинация от удари, а след това с украинеца размениха по един десен прав. В един момент българският представител загуби баланс след навеждане, но бързо го възстанови. Ибанес завърши рунда с добри попадения и макар да допусна ляв прав, спечели единодушно рунда. 

Рунд 2

Българският боксьор беше безапелационен във втори рунд, като успя да вкара няколко добри комбинации в лицето и тялото на украинеца. Ибанес бе добър и в защита и пропуснатият ляв прав в края бе един от малкото удари на съперника, които той успя да пласира в рунда. 

Още: Признаха я за мъж, НО: Париж 2024 я прие при жените - може да се бие с българка

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

Рунд 3

В трети рунд Хавиер не беше толкова активен, вдигна гарда и позволи на съперника да запише известно надмощие. Въпреки това той успя да вкара някои удари, което му донесе победата с единодушно съдийско решение. Ибанес вече може да си почива и да гледа към съперника си в 1/8-финалите. 

ПРЕДИ ДВУБОЯ

С Ибанес са свързани част от надеждите на България за медал в бокса, а и изобщо. Роденият в Куба състезател е печелил олимпийска титла, но за младежи, на Игрите в Нанджин през 2014 година.

Още: Гордост: Ново злато за българския бокс от Европейските игри!

Боксьорът е двукратен медалист от европейски първенства през 2022 и 2024 година Шампион от Европейските игри. В Париж е поставен под №2 в схемата в своята категория.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички