Третите в света се оказаха прекалено голямо препятствие за сестри Стоеви на Олимпийските игри в Париж


Третите в света се оказаха прекалено голямо препятствие за сестри Стоеви на Олимпийските игри в Париж
Снимка: Lubomir Asenov / LAP.bg

2840 0

Родните състезателки в бадминтона - Габриела и Стефани Стоеви допуснаха поражение във втория си мач на Олимпийските игри в Париж срещу китайския тандем Лиу Шен Шу и Тан Ни с 1:2 гейма.

Нашите състезателки започнаха много енергично, спечелвайки първия гейм с 21:19. В следващата част китайките излязоха с голямо самочувствие, а Стефани и Габриела се пречупиха, като техните съпернички затвориха гейма с 21:10 в тяхна полза. В последния гейм сестри Стоеви се сринаха и загубаха мача с 16:21.

Следващият мач на сестри Стоеви ще бъде на 30 юли (вторник) срещу американките Ани и Кери Су.

Първа загуба за сестри Стоеви в Париж 2024

ПЪРВИ ГЕЙМ - 1:0 за Стоеви!

Двубоят стартира по-добре за китайските представителки, които поведоха рано-рано (0:2).  Все пак, на свой сервис нашите момичета успяха да се върнат с няколко добри отигравания и да стигнат до 3:3. Китайската двойка съумя да се добере отново до 2 точки преднина (3:5), след като излязоха на мрежата. Последваха силни минути за нашите момичета, които удържаха на атаките на своите противнички, за да стигнат до 6:6. За съжаление, обаче Габриела и Стефани допуснаха няколко грешки и Шу/Ни поведоха отново (7:11). Сестри Стоеви успяха да наваксат малка част от пасива си, но добрата защита на китайките, както и мощните им забиви отново ги изведоха напред (10:12). Българките успяха да излязат напред в резултата след големия пасив, но веднага след това китайките отвърнаха подобаващо за 13:13.

Китайките започнаха да грешат често, пращайки няколко ракети в аут, а това даде преднина на Стоеви (17:15). Темпото в нашите момичета се увеличи и прекрасна точка по диагонала даде преднина от 3 пункта. За съжаление, китайките вдигнаха оборотите и след няколко забива възстановиха паритета (18:18). Последваха две много дълги разигравания, които бяха в полза за нашите момичета (20:18). Първият геймпойнт обаче бе пропилян след пропуск на сестрите, но след това китайките сгрешиха и първият гейм бе за Стоеви!

ВТОРИ ГЕЙМ - 1:1

За разлика от първия гейм, представителките ни започнаха уверено с добра точка, показвайки колко по-добре се чувстват, атакувайки от мрежата (2:2). Китайките започнаха да играят по-често с бекхенд, а тези коварни удари объркваха нашите момичета (5:5). Последва по-зряла игра от китайките, които сякаш намериха слабите места на Стоеви и се доверяваха на по-добрата си игра на мрежа, вече 4 точки аванс за тях (7:11). Няколко грешки на Габриела и Стефани и вече 7 пункта преднина за двете китайки (7:14). Българките успяха да излязат от негативната серия с мощна забивка от втора линия и грешка на противника (9:15). 

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

Последва интересно разиграване и с защита по диагонала Стефани Стоева контраатакува и намали изоставането (10:16). За съжаление, грешките в нашия тандем продължиха, а китайките продължиха да се възпозлват от това, повеждайки с цели 10 точки (10:20), а след това без проблем спечелиха втория гейм.

ТРЕТИ ГЕЙМ - 1:2

Третата част също започна много ожесточено и агресивно от двете страни с мощни удари, а българките поведоха (3:2). Стефани имаше малшанса да пропусне ракетата и китайките поведоха (3:4). Последваха още две грешки на българките и това увеличи преднината на китайките (3:6). Сестри Стоеви обаче се активизираха и сякаш намериха слабото място на китайките отново - играта по диагонал, като реализираха 3 безответни точки (6:6). Обратът бе пълен, нашите момичета показаха класа и реализираха пета поредна точка (8:6).

Китайките обаче се активизираха и отново се добраха до паритета (9:9) с няколко поредни точки. Стефани Стоева показа добър поглед и с много прецизен удар смени посоката на игра за 10:9 в наша полза. За съжаление, се стигна до две поредни грешки на състезателките ни и китайките си върнаха преднината (10:11). Последва може би най-доброто разиграване в мача, в което китайките показаха отлична игра и хъс, за да спечелят важната точка (11:13). Пасивът на нашите момичета обаче бе заличен бързо след нови две грешки на техните съпернички (13:13).

Китайките продължиха да показват добра психика и стигнаха до три поредни точки на своята сметка (14:17). Лиу Шен Шу и Тан Ни пък имаха и помощта на мрежата, като чрез нея и известна доза късмет бързо-бързо поведоха с пет точки разлика (14:19). 

ПРЕДИ ДВУБОЯ

В зала "Адидас Арена", хасковлийките се наложиха с 2:1 гейма срещу сестрите от Хонконг Йеюн Нга Тин и Йеюн Пю. Нашите момичета спечелиха първата част с 21:11, след което допуснаха изравняване във втората 21:23. Всичко се реши в допълнителния трети гейм, в който Стоеви бяха категорични 21:15.

Така Габриела и Стефани заемат второ място в група В след първото завъртане в нея. Българките отстъпват по геймово съотношение на лидерките Лиу и Тан. След тях са вече споменатите сестри Йеюн, а на последна позиция са други сестри - Ху.

Само първите две двойки продължават към плейофите на олимпийския турнир.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички