Въпреки миничудо: Сребърната ни Костадинова пропусна финала за Олимпийските игри Париж 2024


Въпреки миничудо: Сребърната ни Костадинова пропусна финала за Олимпийските игри Париж 2024
Снимка: Lap.bg

4255 0

Антоанета Костадинова не успя да надгради сребърния си медал от Токио 2020 и на Олимпийските игри Париж 2024 не успя да се класира за финала на 10 метра въздушен пистолет. Тя не попадна сред 8-те най-добри с резултат от 573, който даде (средно 9.550 резултат на изстрел) - оставайки на 16-а позиция.

Любопитното е, че на Токио 2020 също потегли слабо в квалификациите. Тогава обаче успя да се вмъкне трудно в топ 8 след резутат от 578.

Костадинова потегли много лошо след първите две серии, записвайки резултати от 95 и от 94. Въпреки миничудото и 99 в трета серия, последвано от 97 в четвърта, завършекът отново бе слаб и с резултат от 94 за пета и шеста серия.

Серията бе спечелена от Вероника Мажор - унгарката даде резултат от 582, въпреки че Ли Ксюе водеше почти през цялото време. Китайката все пак се класира за финала, завършвайки шеста с резултат 577.

Антоанета Костадинова на Олимпийските игри Париж 2024

Костадинова не потегли максимално добре. В първата серия уцели 10-ката шест пъти, три пъти записа по 9, а в шестия изстрел се смъкна дори до 8 - резултат от 95. Лидерката след първата серия Ли Ксюе даде резултат от 99 - 9 пъти 10-ка и един път 9-ка.

Във втората серия също потегли с 9-ка, а след това дойде и 8-ца. При третия си изтрел във втора серия отново уцели 9. Последваха силни моменти за Костадинова - четири пъти в 10-ката и една 9-ка - при оставащите последни два изстрела от втора серия. В тях записа 9-ка и 10-ка - резултат от 94 във втората серия. 

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

Третата серия бе преполовена почти перфектно - с четири 10-ки и една 9-ка. Последва перфектният завършек на трета серия с пет 10-ки. Най-силната ѝ серия до момента с резултат от 99.

Четвъртата серия бе втората най-силна за Костадинова до момента. В нея записа резултат от 97 след три 9-ки и седем 10-ки. Така се доближи още повече до топ 8 и място във финала.

За съжаление, потегли в петата серия с 8-ца, каквато избягваше цели 28 изстрела поред. След нея последваха три 10-ки и една 9-ка, за да бъде преполовена серията. Тя се движи по ръба на топ 8 и място във финала. Във втората половина от предпоследната серия записа три поредни 9-ки, а след това и две 10-ки. Така даде резултат от 94 в предпоследната серия - повторение на най-слабата ѝ по резултат втора серия.

Във финалната шеста серия влезе с пет поредни 10-ки, последвани от една 9-ка. Във втората половина от шестата серия потегли с 10-ка, после 9-ка, но 8-ца при 58-ата ѝ стрелба окончателно сложи край на шансовете ѝ за топ 8. В последните си два изстрела уцели 9-ката за резултат 94 и в тази серия.

Общ резултат: 573.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички