Победилата Светлана Каменова противоречива боксьорка с нова категорична победа - на финал е!


Победилата Светлана Каменова противоречива боксьорка с нова категорична победа - на финал е!
Снимка: Getty Images

3254 0

Една от противоречивите боксьорки на Олимпийските игри в Париж Ю Тин Лин се класира на финал на боксовия турнир при дамите до 57 кг. Тя се справи с туркинята Есра Йълдъз Кахраман и с категорично съдийско решение 5:0 взе победата.

На 1/4-финала Лин победи българката Светлана Каменова, което породи много дискусии заради решението на съдиите. Най-вече в първия рунд, когато нашето момиче бе много по-активна.

Представянето на Ю Тин Лин

Първият рунд бе присъден след единодушно съдийско решение на Лин. И през втория не се промени нищо, като Кахраман бе доста по-предпазливо, а активната бе Лин. Втори категоричен рунд за нея, макар да имаше и някои добри удара от нейната противничка. Туркинята опитваше да стигне до своята опонентка, но без успех, тъй като Лин бе доста бърза и успяваше да измъкне. Така с три категорично рунда се класира за мача, който може да ѝ донесе златен медал.

Преди полуфинала

Тя една от двете състезателки, чието допускане на Игрите в Париж породи сериозни скандали. Бе обявено, че се е провалилана теста за допустимост на пола на Световното първенство по бокс миналата година, но Международната боксова асоциация (IBA) не публикува резултатите от теста за пола или обясни как е стигнала до това заключение.

Международният олимпийски комитет (МОК) отхвърли решението на IBA и даде да се разбере, че всички боксьори в женската категория отговарят на правилата за допустимост.

"Беше много трудна стъпка, с която си гарантирах медал, но се изправих срещу много уважаван противник. Победата над такъв противник обаче не може да ме накара да се отпусна, защото трябва да се подобрявам и да направя и следващите стъпки, дори още по-добре, докато победя всичките си опоненти и постигна целта си - спечелване на златния медал", заяви Ю Тин Лин след победата над Каменова.

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички