"Рискът е прекалено голям" - защо забраниха пържените картофки в олимпийското село?


"Рискът е прекалено голям" - защо забраниха пържените картофки в олимпийското село?
Снимка: GettyImages/колаж: Sportlive

1454 0

"Au revoir", пържени картофки! Соленото изкушение за всеки атлет, особено след тежко състезание, не присъства в менюто на олимпийското село по време на Игрите в Париж. 

Всеки, който обича от време на време да похапва картофи, потопени във врящо олио, няма да може да се наслади на този деликатес, след като в Париж смятат, че това е... опасно. 

Пържени картофи - заплаха за олимпийското село! 

Още: Олимпийският шампион Янко Русев чака поне 4 медала за България в Париж, 2 в щангите

Всички знаем как се приготвят пържени картофи, освен ако не сте от хората, които ползват фритюрник без мазнина (бел.ред. - air fryer или иначе казано - еър фрайър, на книжовен български). И начинът на приготвяне е в основата на тяхното отсъствие от менюто. 

Пържените картофи са забранени в олимпийското село

"Пържените картофки са прекалено рисковани. Причината е, че са предпоставка за пожар, тъй като се използват фритюрници за дълбоко пържене", обяснява пред "Ню Йорк Таймс" Шарл Гилори, който е "шеф" в олимпийското село. 

Много от любимите на (почти) всички храни ги няма, като основна причина за това е мултинационалността, властваща в олимпийското село. Както е известно, над 200 нации се състезават на Игрите, а това представлява сериозно предизвикателство за тези, които подготвят менюто. 

Още: Програма на българските спортисти днес (30.07) - 5:2 в полза на българските успехи срещу неуспехите

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

"В селото кетърингът има важна роля", обяснява в изявление Лоран Пастьор, оперативен директор на кетъринг компанията Soxedo Live!

"Да допринесе скромно за представянето на спортистите с менюта, които са адаптирани за елитния спорт, но също така задоволяват очакванията на спортистите от всички континенти, с повече от 200 националности, така че всеки да се чувства като у дома си", аргументират се от компанията относно окастреното меню. 

В селото може да няма място за пържени картофи, но определено има и място, и време за буйно купони, палави забавления и още много, както свидетелства този разказ от първо лице на легендарен спортист! 

Атлет, насилил 3 пъти 12-годишно детенце, гордо носи олимпийските кръгове - даже го аплодират

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички