Атлет, насилил 3 пъти 12-годишно детенце, гордо носи олимпийските кръгове - даже го аплодират


Атлет, насилил 3 пъти 12-годишно детенце, гордо носи олимпийските кръгове - даже го аплодират
Снимка: GettyImages

6788 0

Идеята за "олимпийски ценности" отдавна е изоставена от организатори, участници и дори фенове, но една история от Париж 2024 прави ужасяващо впечатление за непукизма на всички, начело с Международния олимпийски комитет. 

Оказва се, че до състезанията във Франция е допуснат спортист, който е изнасилил 12-годишно момиче. Това не е спекулация, а доказан факт, за която атлетът е лежал в затвора (бел. ред. - за съжаление, за твърде кратко). 

Аплодираха насилник при появата му в Париж

Изнасилвач носи гордо олимпийските кръгове на екипировката си

В неделя на арената за плажен волейбол с жестоки освирквания и, забележете, няколко души, които аплодират (по информация на The Guardian), е  посрещнат Стефен ван де Велде - волейболист, осъден през 2016 година за изнасилване на дете. 

През 2014 година, тогава на 19 години, ван де Велде си кореспондира с 12-годишно момиченце, като отива "на гости" на детето в Англия. В съда той обяснява, че тогава си е мислел, че момичето е на 16, но самата тя му е казала истинската си възраст. 

През август 2014 година той пътува за Милтън Кийнс, отива в дома на момичето, когато родителите не са там, дава алкохол на детето и го изнасилва няколко пъти. 

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

При едно от общо трите изнасилвания, детето е казало многократно, че го боли. Реакция от нидерландския насилник не е имало. На всичкото отгоре, след като се прибира в Нидерландия, той дори заявява на момичето да влезе в клиника за сексуално здраве. 

Детето изпада в депресия, като се обвинява за случващото се. Има и случай на свръх доза с наркотици. През 2016 година нидерландският изнасилвач е осъден на, забележете, 4 години затвор в Англия. 

Заради спогодба между Нидерландия и Англия, затворникът е изпратен обратно в родината си, където остава в затвора за... 13 месеца... 

Интересното е, че по време на обявяването на присъдата, съдията в Англия му заявява, че с тази присъда олимпийската мечта на атлета е мъртва. Явно съдията не е знаел, че в Париж 2024 няма проблем, ако си изнасилвал дете. 

Насилникът гордо носи олимпийските кръгове в Париж

Ван де Велде представлява Нидерландия в турнира по плажен волейбол, след като нидерландският олимпийски комитет не вижда никакъв проблем в неговото участие на Игрите. Въпреки че му е забранена каквато и да е интеракция с фенове и медии - защо ли?! 

Така, в Париж на плажния волейбол зрителите имат удоволствието да гледат изнасилвач на 12-годишно дете. Очевидно, олимпийските ценности са поставени зад решетки в някой затвор, въпреки че на други мястото им е там... 

П.п. Преди Игрите федерацията на Нидерландия получава запитване защо изобщо е допуснат този индивид до Игрите. Отговорът бил, че Ван де Велде не бил педофил. Окей... 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички