Страхотно! Сестри Стоеви са на 1/4-финал на Олимпийските игри в Париж!


Страхотно! Сестри Стоеви са на 1/4-финал на Олимпийските игри в Париж!
Снимка: Lubomir Asenov / LAP.bg

3052 0

Сестрите Габриела и Стефани Стоеви се класираха на 1/4-финалите в турнира по бадминтон от Олимпийските игри в Париж. Българките победиха в последния си мач от групата, като сразиха американките Ани Сюй и Кери Сюй в първите две части. До момента сестрите имаха победа и загуба в група В.

Българките спечелиха ключовия си мач от груповата фаза с 21-18, 21-12, като доминираха през целия мач.  Сестрите от Хасково най-сетне стигнаха до дебютното си участие в директните елиминации, след като заеха 9-о място в крайното класиране и в Рио де Жанейро 2016, и в Токио 2020.

Във втория си мач от група В в Париж 2024 българките допуснаха обрат срещу китайските №3 в света Лиу Шъншу и Тан Нин с 1:2 (19, -10, -16) гейма за 1:17 ч. в зала "Ла Шапел". А след победата в откриващия мач срещу представителките на Хонконг Юен Нга Тин и Юен Пуи Лам Габриела и Стефани се нуждаят от победа в последния си мач от груповата фаза, за да си гарантират място в Топ 8.

Стоеви срещу Ани Сюй и Кери Сюй

Българките започнаха отлично двубоя, като успяха да поведат с 4:1, но американките успяха да отбележат две поредни точки. След добра атака и такава през центъра Стоеви направиха резултата 5:3. През цялата част нашите момичета поддържаха разлика пред своите опонентки, като доминиращата и атакуваща игра даде резултат.

Първата част отиде в сметката на Стоеви, като най-дългото разиграване продължи 86 секунди, а с най-много удари бе това с 46.

И втората част започна отлично за българските олимпийки, като сравнително лесно достигаха до своите точки, докато американките трябваше доста да се трудят за всяка своя. Само за 5 минути разликата набъбна до 8:2.

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

Постепенно американките успяха да я намалят до 12:10, но въпреки това Стоеви не изпускаха контрола върху двубоя, като имаха и успешно оспорване. До края дадоха общо 12 точки на американките, за да затворят успешно своя мач.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички