"Тайната вечеря, но с транссексуални" - разпиляха Франция за "гавра с християнството" по време на Откриването (ВИДЕО)


"Тайната вечеря, но с транссексуални" - разпиляха Франция за "гавра с християнството" по време на Откриването (ВИДЕО)
Снимка: X.com

5782 0

Олимпийските игри би трябвало да обединяват хората по света, поне за кратко, веднъж на всеки 4 години. Откриващата церемония на Игрите в Париж обаче не само не обединиха зрителите по цял свят, но и доведоха до жестоки спорове, обиди, обвинения и грозни действия. 

Едно от големите обвинения към организаторите е, че една специфична част от церемонията по Откриването е била подигравка и гавра с християнската вяра и "Тайната вечеря" - паметната картина на Леонардо да Винчи. 

Тайната вечеря на Да Винчи

Транссексуален сегмент в центъра на критиките 

Както е известно, Париж 2024 е под наслов "единство", като по време на откриващата церемония имаше специално участие на танцьори и изпълнители, които се идентифицират по различен начин. Сред тях, повечето бяха "транссексуални", включително и мъже, облечени като жени, но пък с бради. ВИЖТЕ

ВИЖТЕ: Танцът, който скандализира цял свят на Откриването! 

Даже имаше представител/ка, който/която носеше ореол на главата си. Но за хиляди потребители в социалните мрежи, един кадър се оказа повод за жесток спор - гаврят ли се домакините с "Тайната вечеря". Ето и въпросния кадър: 

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

"СЛУЧВАЩО СЕ В МОМЕНТА: Олимпийските игри в Париж получават жестоки критики за откриващата си церемония. Първо, показаха обезглавяване на жена, като главата пееше, а след това "дебели" жени и драг кралици пресъздадоха "Тайната вечеря"", пише един от популярните потребители в Х - Дом Лукре. 

"За всички християни по света, които гледат церемонията #Paris2024 и се чувстват обидени от тази драг кралица и пародия на "Тайната вечеря", знайте, че не Франция говори, а лявото малцинство, готово на всякакви провокации", пък написа депутатът в Европарламента Марион Марешал. 

ВИЖТЕ: ТАНЦЪТ, КОЙТО СКАНДАЛИЗИРА ЦЯЛ СВЯТ И ВЗРИВИ СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ НА ОТКРИВАНЕТО НА ПАРИЖ 2024 ! 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички