ВИДЕО: Откриването на Олимпийските игри - Париж 2024 блесна с невиждани идеи, но и много противоречия


ВИДЕО: Откриването на Олимпийските игри - Париж 2024 блесна с невиждани идеи, но и много противоречия
Снимка: Paris 2024

21330 0

Олимпийските игри в Париж 2024 бяха официално открити! С невиждана досега церемония бе сложен официалният старт на 33-тите летни олимпийски игри. За първи път в историята делегациите не бяха представени на Олимпийски стадион, а минаха по рена Сена, наслаждавайки се на шоуто, което беше организирано около, в и над реката. 

ГАЛЕРИЯ: ОТКРИВАНЕТО НА ОЛИМПИЙСКИТЕ ИГРИ ПАРИЖ 2024

Накрая огънят бе запален от Флориан Русо и от Мари Жозе Перек, след като преди това множество пътя бе препредаван от известни различни атлети, на балон, който полетя във въздуха. Веднага след това дойде и последното изпълнение - на Селин Дион, след като преди това и други културни артисти се изразиха - сред които и Лейди Гага.

Церемонията бе невиждана и изпълнена с куп изненади от организаторите. Можете да я видите на пълен запис чрез прикачените кадри по-долу в материала. Вижте и ВИДЕОТО, което скандализира всички на откриването на Олимпийските игри Париж 2024.

Откриване на Олимпийските игри в Париж 2024

Церемонията започна с интригуващо видео, на което човек, носещ огъня, се появи на стадион, който обаче бе празен. "Никой не разбираше какво се случва", но тогава се появи легендарният французин Зинедин Зидан и пое огъня, като започна да спринтира, да кара колело и да се насочва към правилното място - носейки олимпийския огън. Зидан предаде огъня на три деца (които са участници на Олимпийските игри), а те го донесоха до канала и река Сена.

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

Впоследствие бяха показани президентът на Франция Еманюел Макрон и президентът на МОК Томас Бах.

ОТКРИВАНЕТО НА ОЛИМПИЙСКИТЕ ИГРИ ПАРИЖ 2024 - ШОУ ЗА ИСТОРИЯТА (ГАЛЕРИЯ)

Първата представена страна, спускаща се по реката с лодка, бе Гърция. Вторият бе този на "бежанците" - те представляват 100 милиона бежанци из целия свят с посланието, че има надежда! Третата - на Афганистан. Последваха Южна Африка, Албания, Алжир, Германия, Андора, Ангола, Антигуа и Барбуда, Саудитска Арабия, Аржентина, Армения, Аруба, Австрия, Азербайджан, Бахамите, Бахрейн.

След тях имаше леко прекъсване за изпълнение на Лейди Гага!

Представянето продължи с: Бангладеш, след това Белгия, Белиц (и други на една лодка), Бенин, Бермуда, Бутан, Боливия, Босна и Херцеговина, Ботсвана, Бразилия, Бруней Дарусалам, a след това и България - 46 спортисти, а знаменосеци Епитропов и Стилияна Николова.

Впоследствие показаха различни културни ценности в Париж, както и медалите + как са се изготвяли.

Бе отдадена почит и на Квазимодо - от "Парижката Света Богородица" на Виктор Юго.

ОТКРИВАНЕТО НА ОЛИМПИЙСКИТЕ ИГРИ ПАРИЖ 2024 - ШОУ ЗА ИСТОРИЯТА (ГАЛЕРИЯ)

Ая Накамура също се появи за изпълнение на някои световноизвестни парчета.

Впоследствие мистериозният факлоносец мина и през "Лувъра".

След представянето на още куп държави ни върнаха към "Лувъра", само за да покажат, че "Мона Лиза" е изчезнала. Магията на откриването продължи с пленително изпълнение на пиано под проливния дъжд.

Последва бърз скок през времето: От киното в първите му години, през модерните анимационни продукции.

В крайна сметка там се оказа и "Мона Лиза" - под водата (под Сена) - в притежание на... "Миньоните".

След 5-а част - "Братсвото", последва следващата - посветена на жените ("Сестринството") и видни женски фигури от историята, които са допринесли за правата на жените (бяха представени общо 10 велики френски жени).

Представянето на многото делегации продължаваше, а междувременно се проведе и своеобразно модно ревю.

Впоследствие се стигна и до модерни и нестандартни танци на сцена.

Около 22:52 часа българско време най-сетне дойде време и за представянето на последната делегация - тази на домакините от Франция!

Последваха дълги минути на различни танци от екстравагантни фигури.

10-а част от представлението бе наречена "Солидарност".

В 23:28 часа българско време олимпийският флаг бе донесен от конник с покрито лице. Той церемониално слезе от коня и го връчи на офицери от гвардията. Те го разгънаха, последва химна на олимпийските игри, а флагът бе опънат и вдигнат нависоко.

В 23:54 Еманюел Макрон говори последен и официално обяви 33-тите олимпийски игри в Париж за открити!

В 23:57 "мистериозният бегач" връчи огъня на Зидан. Той го връчи на Рафаел Надал, а испанецът - на Серина Уилямс. Той мина и през Надя Команечи, като те бяха на лодка. Щом лодката стигна своята дестинация, Амели Моресмо го пое. Оттам Тони Паркър взе огъня, мина покрай "Лувъра". Трима параспортисти поеха огъня, а след това попадна в капитана на френския хандбален отбор. След още множество препредавания Флориан Русо и Мари Жозе Перек запалиха огъня.

В 00:24 огънят полетя във въздуха чрез балон. А Селион Дион показа приказния си глас с Химн на любовта.

Преди церемонията по откриването на Париж 2024

Още: Пълна програма: График на Олимпийските игри Париж 2024 - ден по ден - всички спортни събития

Това се очаква да бъде невиждано откриване на олимпийски игри - за първи път няма да бъде осъществено на стадион. Декор на събитията ще бъде Париж и главната му артерия - река Сена. Както е известно - по традиция самите нации също ще бъдат представени.

Организаторите вече обещаха незабравимо шоу, като ще има и представления по вода. Гарантираха ни и уникален замисъл, както и невероятно изпълнение.

На място ще има около 300 000 зрители, а кулминацията ще бъде в подножието на Айфеловата кула. Очаква се това да бъдат най-посетените олимпийски игри в историята.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички