Вицепрезидентът на WBO застана с реномето си и обяви: Какъв тестостерон?! Хелиф е биологичен мъж!


Вицепрезидентът на WBO застана с реномето си и обяви: Какъв тестостерон?! Хелиф е биологичен мъж!
Снимка: GettyImages

3682 0

Вицепрезидентът на WBO Европа - Ищван Ковач, каза в прав текст, че Имане Хелиф - боксьорката от Алжир, около която гръмна брутален скандал на Олимпийските игри, е "биологичен мъж. 

Бившият генерален секретар на IBA излезе с името си и заяви, че Хелиф не е жена. Това се е случило пред унгарски медии, като е заявил, че е е предупредил Международния Олимпийски Комитет за това още през 2022 година, но нищо не е било сторено по случая. 

В шокиращо изказване, направено пред "Magyar Nemzet" във вчерашния ден, Ковач потвърди спекулациите за алжирската боксьорка, добавяйки, че се е знаело от 2022 година, че Хелиф е биологичен мъж (интервюто продължава надолу). 

Още едно официално лице твърди, че Имане Хелиф е мъж

Проблемът не е заради тестостерона

"Проблемът не е с нивото на тестостерон на Имане Хелиф, защото това може да се контролира в днешно време. Проблемът беше с теста за полова идентичност, който ясно показа, че алжирската боксьорка е биологичен мъж", заяви Ищван Ковач пред "Magyar Nemzet"

"В добавка, на Игрите в Токио и след това на Световното, цели 5 представители в женския бокс показаха същия резултат - те бяха мъже! Разбира се, веднага информирах за това официални лица в МОК, но, колкото и невероятно да звучи, до ден днешен не съм получил отговор", казва пред медията бившият световен шампион. 

20% шанс за контузия в тестисите 

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

Ковач разкри още едно мнение покрай драмата от Олимпийските игри. Той е разговарял с бившата световна шампионка при жените - Мария Ковач, която е заявила, че в днешно време вече има 20% възможност някой от представителите на бокса при дамите да получи контузия в областта на тестисите. 

В интервюто си той заяви и защо унгарската представителка Ана Лука Хамори ще се бие с Хелиф, въпреки че не желае да го прави (бел. ред. - мачът вече мина и Хелиф би безапелационно с 5:0). 

"Най-големият проблем е, че Хамори може да осъществи голямата си мечта за медал от Олимпийски игри - и то първите в живота ѝ, ако бие мъж. Тя просто не е тренирала за това", заяви Ковач. 

Ковач е уважаван бивш атлет, който работи в различни боксови структури от деня на своето отказване насам. В момента е част от една от най-големите боксови организации на планетата - WBO Europe, която е част от структурите на Световната боксова организация. 

Още: Баща ѝ показа неоспоримо доказателство, че Имане Хелиф е ЖЕНА (ВИДЕО)

Още: Николета Лозанова се впусна в защита на Имане Хелиф

Още: Без шансове: Скандалната Имане Хелиф направи на пух и прах опонентка и осигури медал на Париж 2024

Имане Хелиф си гарантира медал от Олимпийските игри 2024

Компенсират Анджела Карини с 50 000 долара заради загубата от Имане Хелиф

Обвиняват Имане Хелиф, че си пипа половия орган на ринга (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички