Въпреки чудесен старт: Антоанета Костадинова и Кирил Киров останаха далеч от медалите на Олимпийските игри Париж 2024


Въпреки чудесен старт: Антоанета Костадинова и Кирил Киров останаха далеч от медалите на Олимпийските игри Париж 2024
Снимка: колаж: SportLive.bg; снимки: LAP.bg и Getty Images

289 0

В третия дет от Олимпийските игри в Париж 2024 българското участие започна с тандема Антоанета Костадинова и Кирил Киров - на 10 метра въздушен пистолет отборно. В състезанието участваха 17 тима, като първите два се класираха за финала за златото, а третите и четвъртите ще спорят по-късно за бронза.

Участваха 17 отбора. Първите два (Турция и Сърбия) се класират за финал за златото, а третите (Индия) и четвъртите (Южна Корея) ще влязат в спор за бронза.

Българите потеглиха силно и след първата серия бяха втори, след като и двамата дадоха резултати от по 97. Втората обаче бе слаба и за двамата - 93 за Костадинова и 94 за Киров. Така двамата останаха без шансове след втората, но все пак третата бе почти перфектна за Антоанета - 98, а Киров даде 95.

Общият им резултат бе 574 (288 за Костадинова и 286 за Киров) и им отреди 12-о място.  Първият бяха с резултат 582, а четвъртите - с резултат 579.

Антоанета Костадинова и Кирил Киров на Париж 2024 - 10 метра въздушен пистолет микс

Стартът бе много силен, като Костадинова записа резултат от 97 в първата серия (седем пъти 10-ката и три пъти 9-ката), като Киров го повтори - също 97 след напълно идентични изстрели. Това им отреди второто място след първата серия, като единствено турците бяха с по-добър резултат.

За съжаление, втората серия и за двамата не бе толкова успешна. Антоанета записа резултат от 93 след четири 10-ки, пет 9-ки и първа 8-ца. Кирил нямаше 8-ца, но записа 94 - след четири 10-ки и шест 9-ки. Това ги свлече извън топ 10 на класирането.

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

Третата серия предложи почти перфектно представяне от Костадинова, която записа прекрасен резултат от 98. Тя уцели 10-ката цели осем пъти, а 9-ката - два пъти. Киров пък записа леко повишен резултат спрямо миналата серия - 95, като уцели пет пъти 10-ката и пет пъти 9-ката. За цялото си представяне днес така и не падна до 8-цата.

В крайна сметка Киров даде резултат от 286, а Костадинова - от 288. С общ резултат от 574 те останаха далеч от първите места и завършиха на 12-о място.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички