Григор Димитров: От глава до пети в "Lacoste", но защо все още носи маратонки на Nike?


Григор Димитров: От глава до пети в "Lacoste", но защо все още носи маратонки на Nike?
Снимка: СНИМКА: GettyImages; колаж: Sportlive.bg

15758 0

Извън част от юношеските си години, когато Григор Димитров носеше облекло, произведено от Adidas, родният рекордьор в тениса винаги е бил спонсориран от Nike. Хасковлията започна своята работа с американския концерн през 2010 година, като 13 години носеше облеклата, произведени от популярната марка.

"Найк" обаче прекрати партньорството им през 2023 година. Въпреки че нямаше официално становище, истината е, че смяна на политиката и все по-ниско влияние в тениса повлияха на решението на Nike да се раздели с Гришо и много други топ тенисисти. 

След подписа с Lacoste, Григор Димитров не спира да печели на корта

Разбира се, Димитров не стоя "свободен агент" дълго време и подписа с реномираната марка "Lacoste", чийто най-популярен спонсориран атлет е Новак Джокович. Интересна подробност обаче има относно обувките, с които играе българинът, тъй като те не са на новия му спонсор. 

Nike и Гришо "скъсаха" - "Лакост" облича Димитров от глава до пети (почти)

През май 2023 година Григор Димитров облече за пръв път легендарната френска марка с логото на крокодилче. Случайно или не, след раздялата с "Найк" и подписа с новия спонсор, Гришо отново тръгна нагоре в световната ранглиста, спечели първата си титла от 2017 година насам и влезе в топ 10 на мъжкия тенис. 

В "Лакост" със сигурност са доволни от това, тъй като получават повече видимост чрез българина, който записа силно представяне в много от гледаемите турнири, откакто подписа с марката. 

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

Григор Димитров е облечен от глава до пети в Lacoste - но обувките му са Nike

Едно нещо обаче прави впечатление - той играе с лента (или шапка), фланелка, къси гащета и дори чорапи с марката Lacoste. Но маратонките, които използва, все още са на "Найк". Защо? 

Защо Григор все още използва маратонки Nike? 

Причините за това са няколко, но най-голямата е у самият производител на спортни и модни стоки. "Лакост" не е марка, която е разпознаваема със своите спортни обувки. За ежедневието - да, но за спорт - не толкова. Справка на Sportlive.bg в сайта и различните партньори на бранда показва, че нямат много модели тенис обувки. Нещо повече - в сайта на компанията фигурира само един модел, който е наличен. Общо са не повече от една дузина моделите, които могат да бъдат намерени в различните сайтове за продажба на спортни стоки. 

От тримата атлети на "Lacoste" в топ 10, само Даниил Медведев играе с тенис обувки на марката. Новак Джокович играе с "Асикс", докато Димитров избира модели на Nike. 

До ден днешен Григор Димитров продължава да играе с маратонки Nike

Причината българинът все още да играе с маратонки на американския концерн вероятно е удобство. Почти през цялата си кариера той играе с тенис обувки от този производител и сега, въпреки че (вероятно) не получава пари от Nike, продължава да носи техните обувки. 

Ако партньорството между "Лакост" и Димитров продължава да е толкова успешно, не е изключено и той, подобно на Медведев, да получи свой модел тенис обувки. Разбира се, Гришо може да избере и пътя на Джокович, който има отделен спонсорски договор с "Асикс". Но, засега, българинът остава верен на "ченгелчето", поне що се отнася до маратонките. 

Ако тази статия Ви е харесала, то обезателно вижте и следните: 

Колко пари спечели Григор Димитров с играта си досега през 2024? 

Кои са най-големите спонсори на Григор Димитров? 

 

Удобството е голямата причина Григор Димитров да играе с обувки на Nike

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички