Везенков си тръгна току преди страшна буря в НБА


Везенков си тръгна току преди страшна буря в НБА
Снимка: GettyImages

989 0

Александър Везенков напусна Торонто Раптърс по собствено желание, захвърляйки гарантирани 6.6 милиона долара в договора му. Баскетболният ас се завръща в Олимпиакос, като няма да стане свидетел от първо лице на един от най-големите скандали в скорошно време за "лигата на извънземните". 

Задава се много сериозно дело срещу лигата, която през това лято предоговори телевизионните права с различни телевизии и стрийминг услуги, като един от дългогодишните партньори ще съди лигата, а в "окото на бурята" са 1.8 милиарда долара. 

"Търнър" и "Уорнър" съдят НБА за нарушаване на договор

НБА сключи изключително доходоносни договори за излъчването на баскетболните мачове, като продаде 3 различни пакета - основен (пакет "А") за 2.6 милиарда долара на ESPN, второстепенен (пакет "Б") за 2.5 милиарда на NBC Sports и третостепенен (пакет C) на "Амазон" за 1.8 милиарда долара. 

Задава се най-голямото дело срещу НБА през този век

Това остави "капо" досегашният партньор на компанията - TNT, който излъчваше дълги години мачове от редовния сезон и плейофите, а и разполагаше с най-добрата студийна програма, начело с Шакийл О'Нийл и Чарлз Баркли. 

От TNT обаче твърдят, че ръководството на лигата е в нарушение на договорните взаимоотношения между двете страни. Според TNT, компанията е имала право по всяко време да "изравни" една от офертите за различните пакети, за които се договори НБА. Компанията е категорична, че е отправила оферта за пакета, който е продаден на "Амазон", като са предложили същите условия - 1.8 милиарда долара. 

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

TNT обмисля да съди НБА заради новата им сделка за медийни права с Amazon. НБА се аргументира с максимизиране на достигането чрез стрийминг услугата на "Амазон", както и с факта, че от "Уорнър Брос Дискавъри" са изпуснали срока да изравнят офертата на технологичния гигант. 

Този съдебен процес ще се съсредоточи върху това дали от НБА са длъжни да приемат равностойната оферта, предложена от TNT.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички