Финалът на Евро 2024: ТВ излъчване, дата, час и място на зрелището Испания - Англия


Финалът на Евро 2024: ТВ излъчване, дата, час и място на зрелището Испания - Англия
Снимка: GettyImages

15225 0

В неделя вечер стотици милиони зрители ще вперят очи към Берлин, където ще се изиграе финалът на Европейското първенство по футбол между Испания и Англия - двата тима, които заслужиха да си оспорват златните медали на 17-тото издание на футболната надпревара на Стария континент. 

Това ще е 51-вият и последен двубой на Евро 2024, като Испания може да спечели титлата за рекорден 4-ти път, докато Англия ще се бори за втори пореден път за първо злато в турнира. През 2021 година "трите лъва" загубиха финала от Италия след изпълнение на дузпи на "Уембли". 

Всичко, което трябва да знаете, за финала на Евро 2024 между Испания и Англия

Кога започва финалът? 

Финалната среща в турнира е в неделя вечер (14.07) и е с начален час 22:00 българско време. 

ТВ излъчване на Англия - Испания 

Правата за излъчване на Евро 2024 година се държаха едновременно от БНТ и "Нова Броудкастинг Груп", като самият финал ще се излъчи по 4 канала - БНТ, БНТ 3, NOVA и "Диема Спорт 3". Студийната програма и на двете телевизии обещава да е изключително интересна, като и двете са с еднакъв начален час - 20:30 часа. 

Всеки от вас, който не може да гледа битката за златото на живо, ще може да следи Испания - Англия НА ЖИВО в Sportlive.bg. 

Къде ще се проведе финалът? 

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

Финалът на Евро 2024 ще се изиграе на "Олимпиащадион" в Берлин. Мнозина са недоволни от избора на съоръжение за финалната среща, тъй като единодушното мнение е, че най-добрият стадион в Германия е "Алианц Арена" в Мюнхен. Нещо повече - стадионът в Берлин е считан за едно от най-лошите съоръжения по време на турнира в Германия. 

В крайна сметка обаче, реконструираният през 2016 година стадион ще посрещне двата финалиста и общо 74,475 фена по трибуните.

Олимпиащадион е арена на финала на Евро 2024

Кой е фаворит в мача? 

Преди старта на турнира, както и почти през цялата надпревара, Англия беше основен фаворит за спечелването на турнира. Въпреки това, във финала "трите лъва" влизат в ролята на лек аутсайдер. Измерителни компании, букмейкъри и статистически анализи сочат Испания като минимален фаворит за златните медали. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички