Подпряха ли скришом Италия във финалните акорди на мача с Хърватия? (ВИДЕО)


Подпряха ли скришом Италия във финалните акорди на мача с Хърватия? (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

3089 0

Италия ще играе на осминафиналите на Евро 2024, след като се промъкна към фазата на елиминациите с буквално последния удар в мача срещу Хърватия, завършил 1:1. 

Голът, класирал "скуадра адзура", падна 50-ина секунди преди края на добавеното време от 8 минути, назначено от главния рефер Дани Макели, като именно това е в основата на недоволството от хърватите днес. 

Дани Макели беше в центъра на сериозна полемика на Хърватия - Италия

Хърватия дори не получи шанс 

Любопитно е, че голът на Закани падна 42 секунди преди края на добавеното време, като италианците почти 2 минути се радваха на изравнителния гол. 

Играта беше подновена малко преди да изтече десетата минута на продължението, но Макели не позволи на хърватите дори да атакуват, надувайки свирката за край на мача - въпреки че, поне на теория, хърватите трябваше да имат около 40 секунди, за да се опитат да върнат гола. 

Защо изобщо имаше 8 минути добавено време? 

Всеки, който следи изкъсо Европейското по футбол, е наясно, че практиката с голямото добавено време е в историята, поне за този шампионат. До момента, най-много добавени минути имаше в мача Шотландия - Унгария, което се дължеше най-вече на зловещия удар в главата, който Барнабас Варга отнесе и се наложи да бъде откаран по спешност в болница. 

Макели не даде нито един картон за забавяне на времето. Играта се подновяваше в рамките на нормалното, като и Златко Далич беше категоричен след мача, че добавеното време е било ненужно дълго. 

"Не може да дадеш 8 минути продължение на този мач. Осем минути?! Пълни глупости! Нямаше толкова спирания на играта, нито толкова много фалове, че да има такова продължение", каза селекционерът на Хърватия. 

Хърватите могат да се сърдят основно на себе си 

На 99% Хърватия е аут от надпреварата, след като допусна във втори пореден мач изравнителен гол дълбоко в добавеното време! Същият сценарий се случи и срещу Албания, която изравни след зловеща грешка в защита за 2:2. Също толкова скандално беше поведението на хърватската защита и в последната атака на Италия в мача, от която произлезе и голът. Повече за това как хърватите си причиниха футболно самоубийство четете тук

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички