Директна, мълниеносна и свежа - Барселона на Ханзи Флик е наелектризиращ феномен


Директна, мълниеносна и свежа - Барселона на Ханзи Флик е наелектризиращ феномен
Снимка: GettyImages

3289 0

Оправданията в Барселона бяха стигнали връхната си точка през миналия сезон, когато според Шави всеки друг беше виновен за случващото се в тима, но не и той. И, докато ръководството на каталунците продължава със спорните си ходове на повечето фронтове, то на терена "блаугранас" са коренно различен отбор от това, което бяхме свикнали да гледаме в последните години. 

Барселона на Ханзи Флик вече записа 3 победи и, въпреки че 2:1 в 3 поредни двубоя не звучи впечатляващо, то играта на тима е наслада за окото. 

Само за 2 месеца работа, Ханзи Флип преобрази Барселона

Без да се оправдава с липса на ключови футболисти, скромна селекция и каквото и да е друго, Флик нави ръкави и започна да твори. За 2-3 месеца изгради състава по свой модел, не се притесни да наложи куп юноши в отбора и, най-вече - да накара Барселона да играе футбол, който носи наелектризиращо чувство в сърцата на феновете на тима. 

Резултатите лъжат, защото Барселона доминираше и в 3-те двубоя, а те не бяха никак лесни - гостувания на "Местая" и "Вайекас" и домакинство на Атлетик Билбао на Ернесто Валверде. И тежката програма за начало беше взета с отличен 6 от Ханзи Флик. 

Той не робува на имена, не се оплаква от драмата с Олмо, не мрънка, че няма попълнения на ключови позиции. Където се наложи, постави юноши, но не изневерява на стила си в нито един момент - смазваща преса и вихрено темпо за възможно най-дълъг период от време. Безконечните подавания, водещи до още безцелни подавания, отстъпиха на бързи отборни действия - независимо по крилата или през центъра. 

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

Скорост, доминация и радост в играта на Барселона през новия сезон

Барселона генерира безброй положения, Левандовски си върна усмивката и бележи гол след гол, Педри и Олмо се очертават като брилянтно дуо в атака, а Рафиня най-накрая намери своето място в състава. Младоци като Мартин, Бернал, Касадо и други получиха своите шансове за изяви и се възползваха максимално. Атмосферата в клуба е фантастична. 

За 3 кръга не всички проблеми в Барселона са решени. Но едно е ясно - треньорът продължава да има изключително голяма роля в модерния футбол. И разликата между Шави и Флик е от земята до небето. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички