Много преди Роналдо: Стоичков се къпел в злато и диаманти в Саудитска Арабия


Много преди Роналдо: Стоичков се къпел в злато и диаманти в Саудитска Арабия
Снимка: Getty Images / Guliver

3859 0

Далеч преди във футбола в Саудитска Арабия да се налеят милиарди и звезди като Кристиано Роналдо и Неймар да подпишат тлъсти договори, най-голямото име, което беше стъпвало в страната, беше Христо Стоичков

Да, Камата има само два мача за настоящия тим на Роналдо - Ал Насър, но вниманието, богатството и спомените, които събира през 1998 година остават за цял живот. 

ВИЖТЕ: 3 камили, един тон подаръци и да се разминеш с Мерцедес заради една дузпа - историята на Стоичков в Саудитска Арабия

Стоичков си спомня с умиление за периода в Саудитска Арабия

Напуска ЦСКА преди дербито с Левски 

Интересен нюанс на преминаването му в Саудитска Арабия е фактът, че това става малко преди ЦСКА да се изправи срещу Левски. Тогава е критикуван за действията си, но се оказва, че Стоичков е имал договор с клуба от Саудитска Арабия, подписан преди изобщо да се завърне при "червените". 

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

"Тези специалисти дори не знаеха, че контрактът с Ал Насър го подписах 2 месеца преди да се върна в ЦСКА. Не съм и помислял да се извинявам за нещо, за което не съм виновен. Няма какво да направя! Чакаше ме частен самолет, пратен от член на кралското семейство на Саудитска Арабия.

Този принц е основният футболен фен в семейството и не беше пропуснал нито един мой мач за Барса. Той беше собственик на Ал Насър и направи всичко, за да ме вземе. А на всичките ми молби отговаряше кратко: "Окей".

ВИЖТЕ3 камили, един тон подаръци и да се разминеш с Мерцедес заради една дузпа - историята на Стоичков в Саудитска Арабия

Стоичков си тръгва от Саудитска Арабия с един тон подаръци

Обгрижват го като божество 

Стоичков е посрещнат като Бог в Саудитска Арабия, а принцът, по чиято покана е там, единствено отговаря с "Окей" на всяка една заявка и молба от страна на Камата: "Къпех се в злато и диаманти. Скъпи подаръци имаше за мен, за жена ми, за децата", спомня си Стоичков, цитиран от sports.ru. 

За футбола двамата почти забравят, докато принцът го развежда из града. Но Камата има прост отговор на въпроса дали ще има сили и да играе футбол: "Н се притеснявайте, Ваше Височество. Футболът не е поема, която мога да забравя". 

Когато се намесва вече и футболът, историята става още по-интересна! Разказът ни отвежда към това как Стоичков се е разминал с чисто нов "Мерцедес" от вълнение, подарък от 3 камили и голям проблем - няма какво да прави с хилядите подаръци, които е получи - за всичко това четете тук! 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички