"Оня с перуката е боклук - ще го хвана и ще го пребия" - Стоичковата канонада срещу Борислав Михайлов


"Оня с перуката е боклук - ще го хвана и ще го пребия" - Стоичковата канонада срещу Борислав Михайлов
Снимка: Lap.bg/ Plamen Kodrov

7848 0

Преди да си стиснат ръцете заради благотворителна казуа и преди Христо Стоичков да се "извини" на Борислав Михайлов (бел. ред. - макар да няма за какво), Камата беше един от най-гласните противници на бившия президент на БФС. Нещо повече - самият той бе "глас в пустиня", когато обясняваше, че бившият вратар съсипва футбола. Години по-късно - резултатът е налице. 

Използваме трибуната на рубриката "Глас от миналото", за да припомним част от най-култовите изказвания на Христо Стоичков срещу Михайлов. 

Стоичков и Михайлов като първи приятели след 15 години вражда

Оня с перуката е същият боклук 

2013 е годината, в която на Христо Стоичков му писна от БФС и Борислав Михайлов и не спести нищо на никого след позорното съдийство на мача Литекс - Локо София, завършил с победа на "железничарите" с 1:2. 

"Естествено, че съм нервен. Не може един, който иска да някакъв фактор в българския футбол, да е най-големият боклук. Не може да се подиграва с труда", казва тогава за съдията Стоичков и не забравя да спомене и президента на БФС: 

"Да, оня с перуката е същият, където е във футболния съюз. Той също е боклук! Не ме интересуват глобите, аз имам пари за разлика от тях. Представете си, ако не съм аз какво ще е тука.

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

Каква среща да търся с тоя от БФС, не му споменавай името. Докато някъде не го хвана, да го пребия. Това ще стане. Ако си мисли, че е много голям президент, ще е единственият в историята, който няма да отиде да гледа неговия отбор на световно първенство, а ще ходи само на екскурзии".

10 години по-късно Стоичков е гост в подкаста "Код Спорт", в който беше помолен да коментира именно тези свои думи. 

"Някои чак сега го разбират... И искат аз да говоря...Аз съм си казал моето мнение. Тогава защо не бе отразено по най-добрия начин?

"Живея на 50-ия етаж в Маями, гледам ги отвисоко... Играя голф, пътувам по целия свят с ФИФА, с УЕФА...Работя в телевизия, в която ни гледат милиони", посочи Камата.

"Перуката му е още по-голяма" - Стоичков, 2023 година 

В интервю за испанското издание "Relevo", Стоичков не пропусна да се заяде с Борислав Михайлов, подпомогнат и от въпрос от испанския журналист за вратаря на България от 94-та. 

"Един въпрос, вратарят носеше ли перука?

- Да, продължава да я носи, вече малко по-голяма. Не съм говорил с него от много години, още един, който не си струва", отсече тогава Стоичков. Кой да предположи, че година след този момент ще се прегръщат... 

Чак в Испания знаят за перуката на Борислав Михайлов

"Борислав Михайлов - човек без морал" - Стоичков, август 2013 

В интервю за "Блиц" Камата разката Михайлов, като го обяви за човек без морал и изрази мнение, че се е заседял на поста президент на БФС, за да вземе доста пари от различни проекти и продажба на ТВ права. Ето значимата част от интервюто тогава при колегите от "Блиц". 

"Той вече показа, че няма морал при него. Знаете, че съм бил в почти всички конгреси. По време на предишния се взе едно решение, че никой няма как да бъде начело на БФС за повече от два мандата, нали така? Това се реши, за да може да се даде възможност и на други хора след него. Но след неразбориите в българския футбол никой не е наясно какво точно се случва. След като имаше избор за президент през 2009 година и той отново спечели, не знам как го е променил това становище и сега отново щял да се кандидатира. Той буквално промени историята на българския футбол. Виждам няколко причини за това. А главната е, че през 2015 г. у нас предстои европейско първенство за юноши. Там влизат много пари, които ще бъдат разпределени по-най-добрия начин... Искахме да бутнем Иван Славков, лека му пръст, но какво направи Боби - абсолютно нищо положително. А продължава да живее с това, че е четвърти в света. Но четвъртите в света отдавна сме в историята. Той направи така, че футболът ни се развива към по-лошо. Вижте го - бил е само на 4 европейски мача - 2 в Разград и 2 в Бургас.

Борислав Михайлов няма морал, според Христо Стоичков

Неслучайно Христо Порточанов го напада в няколко неща. Нека най-после да каже - дали е взимал пари от телевизионните права, дали е подписвал разни договори, дали онези съмнителни мачове на националния отбор са били реални. Щом бяга от детектора, значи бяга от отговорност. Аз се оттеглих от националния отбор, за да не се петни името ми.

Хората го мразят навсякъде. Ако си доблестен, трябва да се оттеглиш, но той не го прави", е последният цитат на Стоичков по темата. И то от 2013 година. Никой не предполагаше тогава, че Михайлов ще остане още 10 години начело на българския футбол... 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички