Как шефът на Везенков в Сакраменто мазно излъга преди да го прати в Канада ден по-късно


Как шефът на Везенков в Сакраменто мазно излъга преди да го прати в Канада ден по-късно
Снимка: GettyImages

1988 0

Сакраменто Кингс не дадоха никакви шансове на Александър Везенков в първия сезон на българина в НБА. MVP на Евролигата за 2023 премина с големи очаквания в тима от Калифорния, където се очакваше да има много по-сериозна роля, но треньорът Майк Браун заложи повече на "старите пушки" в отбора от пейката, а игровото време за Везенков беше изключително ограничено. 

Сега, българинът вече е играч на Торонто Раптърс, но тепърва ще стане ясно дали ще остане в тима от Канада, или пък бъдещето на крилото ще продължи да е наясно. В момента има 3 алтернативи - да остане в Торонто, да бъде част от нова сделка или да разтрогне договора си и да се завърне в Европа, където има много сериозен интерес към него от Панатинайкос и Олимпиакос. 

При всички положения, взаимоотношенията му със Сакраменто Кингс приключиха, но не и преди генералният мениджър на тима - Монти МакНеър, да излъже грозно часове преди да го засили в Канада (текстът продължава надолу). 

Сакраменто с грозно отношение към Везенков на изпроводяк

Със слухове не се занимаваме, отсече шефът 

Още с края на сезона започнаха информациите за потенциална раздяла между двете страни, включително и молба от страна на Везенков за трейд, тъй като не влизаше в плановете на Майк Браун. 

Монти Макнеър, няколко часа преди трансфера на Везенков в Торонто, заяви категорично, че в Сакраменто ще се опитат да намерят начин да интегрират Саша в отбора. 

"Няма да се занимаваме със слуховете. Очевидно той е един от най-добрите ни стрелци и се надяваме да намерим начин за това той да продължи да прави това за нас и да ни помогне да стигаме до победи", сподели Макнеър.

Очевидно слуховете са били абсолютна реалност, а намеренията да се даде шанс на Везенков са били пълна лъжа, тъй като няма сделка в НБА, която да е обсъждана по-малко от 11 часа - времето, което отне на МакНеър да изрече тези думи, а след това да изпрати Везенков при "рапторите". 

Още: Потвърдено: Александър Везенков е "трейднат" от Сакраменто Кингс - ето кой е новият му тим в НБА

"Затова ни плащат": Александър Везенков каза много истини за НБА от "кухнята"

Шампионът в Евролигата изкушава Везенков с мегаоферта

Две са причините Александър Везенков да избере завръщане в Европа пред НБА

Още: Планът на Александър Везенков е ясен: Ето какво трябва да се случи, за да се върне в Европа

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички